Uvek uz svoj narod – Posle donacije od 2.000.000 dinara Meridian nastavlja svoju misiju

Kompanija Meridian, regionalni lider u proizvodnji i distribuciji tehnoloških rešenja u oblasti igara na sreću, od samog početka krize izazvane pandemijom virusa korona trudi se da maksimalno olakša bespoštednu borbu lekara za svaki ljudski život koja traje više od četiri meseca. Ostati uz svoje sugrađane i čitav zdravstveni sistem u danima velike borbe najmanje je što ova kompanija može da učini kako bi se odužila lekarima i medicinskom osoblju, našim herojima današnjice.
Imperativ u poslovanju kladionice Meridian oduvek je bila društvena odgovornost. da nijedan sugrađanin i institucija ne ostane bez pomoći u danima kada je ona najpotrebnija. U nastavku višemesečne kampanje obilaska i pomoći lekarima širom Srbije, zaposleni u kompaniji Meridian nedavno su posetili Institut za reumatologiju u Beogradu, koji je jedna od zdravstvenih ustanova u Covid sistemu. Zaposleni u kompaniji Meridian uputili su podršku u vidu potrepština u ovom trenutku ključnih za nesmetani rad ove ustanove.
Pomoć Meridiana omogućiće nam da znatno lakše organizujemo rad i omogućimo najbolju moguću pomoć bolesnicima sa Covid infekcijom, zbog čega se srdačno zahvaljujem u ime celog kolektiva, izjavio je prof dr Nemanja Damjanov, direktor Instituta.
Posetom Institutu i neposredno pre toga Infektivnoj klinici u Beogradu nastavljena je višemesečna kampanja podrške ustanovama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite u Republici Srbiji, čiji heroizam već mesecima prati cela nacija. Pripremivši i do sada isporučivši hiljade paketa s osnovnim životnim namirnicama namenjenih ugroženim sugrađanima, odnosno donacije u vidu dragocene i trenutno deficitarne medicinsko – tehničke opreme, Meridian se od prvog dana krize opredelio stavio na raspolaganje lokalnoj zajednici, čime je poslat primer čitavoj poslovnoj zajednici kako izgleda primenjena društvena odgovornost.
Meridian nije zaboravio ni na sve one diskretne heroje koji mesecima i godinama vode bitku za izlečenje od drugih opasnih bolesti, koji zbog pandemije ne smeju ostati u senci i zanemareni. Humanitarni turnir u šutiranju trojki, koji je okupio naše najbolje košarkaše, bio je predivan povod da kompanija Meridian donira 2 miliona dinara za lečenje male Sofije Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.
U vremenim iskušenja granice među državama i narodima ne postoje. To su najbolje demonstrirali upravo zaposleni u kladionici Meridian, organizovavši do sada nekoliko desetina velikih akcija pomoći najugroženijim pojedincima i medicinskim ustanovama u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, odnosno Crnoj Gori.
Sve do konačne pobede nad pandemijom, Meridian neće zaboraviti na najveće heroje današnjice – lekare i medicinske sestre, jer su maksimalni uslovi za rad najmanje što posle svega zaslužuju.
Meridian uz lekare i svoje ugrožene sugrađane uvek i svuda!

23 Comments

  1. 2miliona cak donacija.. Svaka cast, veliki je to novac.. Treba nastaviti ovako da svi doniraju pa da pomognemo svima

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.