Tip dana košarka: Houston vs Milwaukee, sudar dva kandidata za MVP sezone!

MVP

Videli smo u ova dva kola do sada što su se odigrala u “Dizni svetu” da će biti jako zanimljiv kraj ove sezone. Timovi deluje jako dobro, pokazali su da se nalaze u jako dobrom šuterskom ritmu, što nismo iskreno očekivali. Činjenica je da nema publike i da je to faktor koji će bitno uticati u plejof utakmicama, ali kvalitet košarke je na zavidnom nivou. Večeras se od 02:30h sastaju dva tima koja su pokazala već u prvom nastupu u Orlandu da se od njih može očekivati borba do samog kraja. Harden sa jedne i Janis sa druge strane odigrali su brutalne utakmice i pored Lebrona Džejmsa biće jako zanimljivo videti ko će odneti titulu MVP za ovu koronom ispresecanu sezonu. Smatramo da će ovo biti jako zanimljiv susret na kojem će nijanse odlučivati.

Houston: Tim koji igra na pogon svog bekovskog tandema Harden – Westbrook!

Ekipa „raketa“ i ove sezone napada titulu. Napravili su jedan jako dobar tim koji ima sve predispozicije da napadne prsten. Umesto Krisa Pola na mesto organizatora igre stigao je Rasel Vestbruk i ponovo će igrati sa Haredenom u Tandemu. Ono što je jako bitno za ovaj roster, jeste ostanak Klinta Kapele koji je najavio još bolju sezonu, nego što je to bila prošla. Erik Gordon je i dalje udarna igla sa klupe, dok će Ostin Rivers pokušati da sa klupe unese mirnoću na poziciju plejmejekera, kada Rasel odmara. Hjuston će sasvim sigurno igrati jednu napadačku košarku na veliki broj poseda i poena i često ćemo od njih gledati utakmice na kojima postižu preko 120 poena. Ono što bi trebala da bude glavna razlika je odbrana i ukoliko žele do titule moraće da se poboljšaju u tom segmentu. Radili su na tome u ovom pripremnom periodu, nastavili su da igraju jako ofanzivno i videćemo gde će ih to odvesti. Posle neverovatne partije Hardena u prvom kolu, apetiti su porasli.

Milwaukee: Janis predvodi ovaj tim u svim statističkim kategorijama. Biće jako teško pobediti ih.

Sve se zna več o ovom timu i kao jedni od glvanih kandidata za osvajanje prstena, nisu bitnije menjali tim. Janis posle osvajanja priznanja za MVP sezone sada ima novi cilj, a to je titula. Neće im biti lako, ali svakako su jedni od favorita. Pored Janisa, ostao je Midlton koji je imao sjajnu sezonu iza sebe i ukoliko ponovi sličnu godinu, Janisu će biti maksimalno olakšan posao. Roster su popunili i sjajni šuteri. Na poziciji startnog beka ove godine će biti Vesli Metjuz, koji može u mnogim stvarima da pomogne Baksima. Pored njega, jedan od najboljih šutera za tri poena ikada, Kajl Korver ulaziće sa klupe i sa rezervistima će pokušati da napravi iskorak. Džordž Hil i Bruk Lopez su tu da svojim iskustvom doprinesu ovom timu koji ima najviše ambicije i u ovom nastavku sezone. Odigrali su kvalitetno u pripremnom periodu, svi igrači su dobili svoju šansu i starter su se polako uveli u takmičarski ritam. Janis je standardno bio najbolji, ali neki momci su pokazali da im je minutaža bila nepravedno mala u sezoni pre “korone”.

Naš predlog:

Meč koji nam donosi mnogo uzbuđenja. Milvoki je favorit na ovom susretu i ukoliko verujete u pobedu gostiju, Meridianbet to plaća kvotom 1.55. Ako ipak volite “bradonju” i smatrate da Hjuston može do iznenađenja, Meridianbet to plaća kvotom 2.47. Jako je teško odlučiti se za neki od konačnih ishoda, jer će mnogo zavisiti od trenutne inspiracije dva superstara iz redova suprostavljenih rivala. Mi smo izabrali sledeći predlog: ukupan broj poena na meču manji od 244.5 i Meridianbet daje kvotu 1.71 za taj tip. Znamo da Hjuston igra na veliki broj poena, ali je ovo ipak previsoka granica po našoj analizi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.