Tip dana: Utah vs Los Angeles Lakers, očekuje nas jako zanimljiv meč u “Dizni svetu”.

Los Angeles Lakers

Jako zanimljiv nastavak NBA lige imamo prilike da gledamo. Večeras od tri sata posle ponoći gledaćemo meč Utah – Los Angeles Lakers. Juta je pokazala da se nalazi u dobroj formi, iako su baš oni prvi imali problem sa “korona virusom”. Sa druge strane Los Angeles Lakers igraju onoliko koliko je dovoljno da bi se uigrali pred plejof, pošto su gotovo sigurno prvi na zapadu. Biće zanimljivo videti kakva će biti reakcija Lebrona Džejmsa, posle dve relativno loše odigrane utakmice. Posebno je pokazao nedostatke u igri i pad u formi na drugom meču protiv Toronta, na kojem su Lejkersi poraženi. Juta će ovaj duel iskoristiti da vidi u kakvoj je formi protiv rivala koji je na vrhu zapada. Ponovaljamo, meč je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 03:00h.

Utah Jazz: Donovan Mičel i Rudi Gober predvode ovaj roster koji može da bude problem ostalim favoritima.

Za ovu ekipu možemo reći da je potencijalno tim koji može da napravi iznenađenje na zapadu. Radi se o rosteru koji igra već dve godine zajedno, bar kada su najbolji igrači u pitanju. Najveći hendikep za ovaj završni deo, biće odsustvo Bojana Bogdanovića, koji zbog operacije mora da pauzira do kraja sezone. Ipak, tu je duo koji nosi ovaj roster, a to je Donovan Mičel i Rudi Gober. Obojica igraju u zaista dobrom ritmu i pravo je uživanje gledati ih zajedno iako je bilo raznih komentara na temu Gobera koji je bio prvi zaražen korona virusom. Ovaj tim ima potencijal da ide do samog kraja, dobro si koncipirani i videćemo koji su njihovi dometi. Na prvom meču su pokazali da mogu da igraju više vrsta odbrane, gde najviše koriste Gobera kao centralni “stub”. Mnogo se očekuje i od Inglesa koji mora da nadomesti poene Bogdanovića u njegovom odsustvu. Vidi se da ovaj roster ima dubinu i da može da igra na još većem nivou, nego što je to sada slučaj. Videćemo na ovom meču protiv Lejkersa koliki su im dometi i da li mogu da naprave iznenađenje u plejofu koji sledi?!

Los Angeles Lakers: Posle poraza od Toronta, “jezeraši” očekuju reakciju na ovom meču protiv Jute.

Da li došlo vreme da se Lejkersi konačno vrate na staze stare slave? Dolaskom Lebrona Džejmsa prošle godine, mnogi navijači su mislili da je to to i da je jedino on nedostajao ovoj franšizi. Međutim, to nije bilo dovoljno i čelnici ovog kluba su morali da rade na dovođenju bar još jednog NBA superstara. Dogovor je pao sa Entonijem Dejvisom i bivši igrač Pelikana sada nosi zlatni dres Los Anđeles Lejkersa. Pored njega roster su pojačali i Ejveri Bredli, kao i Dvajt Hauard koji će sa Megijom da čini pravi stub u reketu i retko ko će moći da prođe kroz njihovu zonu pod košem. Od Kajla Kuzme se očekuje da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu i generalno ceo tim. Sezona pre “korone” je pokazala da su svi pronašli svoju ulogu u ovom rosteru, što je Lebronu jako bitno, jer zna da samo takvi uređeni sistemi donose šampionski naslov. Lejkersi su odigrali tri pripremne utakmice u Orlandovom “Dizni svetu”. Poraženi su od Dalasa, pa su savladali Orlando i Vašington. Šansu su dobili svi igrači, dok su glavni protagonisti imali limitirane minute. Ovaj meč će biti prava prilika da se vidi da li je poraz od Toronta uticao na ovaj sastav i da li Lebron može da se vrati u pravu formu!

Naš predlog:

Los Angeles Lakers su favoriti na ovom susretu. Tako to vidi i Meridianbet i pobedu gostiju plaćaju kvotom 1.39. Ukoliko smatrate da Utah može do iznenađenja, Meridianbet pobedu domaćin plaća kvotom 3.05. Mi smo se odlučili za treći predlog. A to je: ukupan broj poena na meču manji od 219.5 i Meridianbet daje kvotu 1.76. Očekujemo da će meč biti u sporijem ritmu, pre svega zbog načina igre Džezera. Lejkersi mogu da se prilagode tom ritmu i smatramo da će ovo biti meč koji će obilovati pozicionim napadima. Svakako očekujemo zanimljiv duel koji će nam dati odgovor na mnoga pitanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.