Tip dana: Brentford – Fulam: Najskuplja utakmica na svetu!

U utorak je na programu finalni meč plej-ofa za ulazak u Premijer ligu u kom će snage odmeriti Brentford i Fulam.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Brentford: Ulazak u Premijer ligu bi bio šlag na tortu!

Fudbaleri Brentforda su većim delom šampionata pružali zaista fantastične partije, ali je utisak da su podbacili kada se to najmanje očekivalo, i to u poslednja dva kola, pošto su tada doživeli dva vezana poraza i na kraju šampionata završili na trećem mestu na tabeli koje im je na kraju donelo samo treće mesto.
Prvo je ova ekipa poražena na gostovanju kod Stouka, a onda i u poslednjem kolu mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Barnslija, kada je bilo 1:2.
Brentford je za protivnika u polufinalu dobio Svonsi koji važi za izuzetno neugodnu ekipu i uspeli su da dođu do istorijskog plasmana u veliko finale plej-ofa, pošto su u prvom meču poraženi na gostovanju sa 1:0, da bi nakon toga na svom terenu slavili sa 3:1, i tako oduševili sve svoje navijače koji su se inače okupili ispred stadiona u ogromnom broju.
Tim je slavio na oproštaju od Grifin parka, koji je Brentfordov dom od 1904. godine, pošto se “pčele” sele na novoizgrađeni Komjuniti stadion od predstojeće sezone.
Brentford je odradio odličan posao od samog starta kada je već do 15. minuta vodio sa 2:0. Strelci su bili – ko drugi do – Votkins, kao i Markondes u 11. i 15. minutu, pa je domaćin već tada mogao mnogo lakše da igra .Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a Brentford je u nastavku uspeo da podigne rezultat na sigurnu udaljenost kada je poveo sa 3:0 golo Mbuema u 46. minutu. Do kraja su gosti uspeli da postignu utešni pogodak, ali to nije bilo dovoljno za plasman u veliko finale.

Fulam: Može li ekipa iz Londona do primarnog cilja?

Od Fulama smo nekako navikli da se bore za plasman u Premijer ligu kad god su u Čempionšipu, a to se poslednjih godina događalo dosta puta. Naime, prošle godine su fudbaleri Fulama ispali iz društva najboljih, pa već ove sezone imaju lepu šansu da dođu do povratka u Premijer ligu, a sigurno je da su jedni od favorita u plej ofu. Krenimo redom. Fulam je regularni deo šampionata završio na četvrtom mestu na tabeli, a zanimljivo je da su u poslednjem kolu upisali trijumf na gostovanju kod Vigana, došli bi do direktnog plasmana u Premijer ligu, pošto je drugoplasirani Vest Bromvič Albion remizirao protiv Kvins Park Rendžersa.
Bilo kako bilo, u prvom meču polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligi, Fulam je slavio na gostovanju kod Kardifa, a taj meč je završen rezultatom 0:2. Ipak, u drugom duelu je Kardif napravio dosta većih problema londonskoj ekipi, pošto su slavili sa 1:2, ali to nije bilo dovoljno za plasman u veliko finale, pošto je ekipa sa “Krejven Kotidža” postigla gol na domaćem terenu, što nekoliko dana ranije nije uspeo da uradi Kardif.
Kardif je u revanšu poveo već u osmom minutu, Kurtis Nelson je posle kornera Džoa Ralsa poslao loptu u mrežu domaćih udarcem glavom sa pet metara. Samo 24 sekunde kasnije bilo je 1:1. Bobi Rid je bio asistent, a strelac Neskens Kebano. Već na startu nastavka Kardif ponovo vodi, strelac je bio Li Tomlin, ali nije uspeo da stigne do trećeg gola, pa se Fulam plasirao u finale.
Inače, ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između ove dve ekipe, Fulam ne zna za pobedu nad Brentfordom na pet poslednjih mečeva, pa je sigurno da ih očekuje izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

Poznato je da je ovo najskuplji meč na svetu i nema nikakve sumnje da će obe ekipe imati preveliki motiv u ovom susretu da dođu do trijumfa, što bi značilo i ulazak u Premjer ligi. Savetujemo vam ipak da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i da probate sa golovima, kojih bi trebalo da bude. Mišljenja smo da će i Brentford i Fulam postići makar jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00. Blagu prednost u ovom susretu ipak dajemo Fulamu za koji bi ponovo trebalo da zaigra i Aleksandar Mitrović, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72. Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.