Tip dana košarka: Dallas vs Los Angeles Clippers, da li Dalas može da iznenadi Kliperse?!

Dallas

Polako se privode kraju utakmice u “Dizni svetu” kada je u pitanju regularni deo sezone. Dva tima koja se sastaju večeras su već obezbedili plasman u plejof i ovo može biti meč koji će pokazati koji tim je u boljoj formi. Susret Dalasa i Los Anđeles Klipersa je na programu od 00:30h. Luka Dončić igra na neverovatnom nivou tokom cele sezone, a u istom ritmu je nastavio i u ovom nastavku u Orlandu. Sa druge strane Kavaj Lenard i Pol Džordž će pokušati da ga zaustave i da u toj fazi igre spreče prvu zvezdu Dalasa. Klipersi posle poraza od Finiksa žele da poprave utisak i da se vrate u pravu formu. Po svim parametrima očekuje nas jedan spektakularan meč.

Dallas: Alfa i omega tima je mladi Luka Dončić koji je već izrastao u zvezdu NBA lige.

Jedan od najzanimljivijih rostera ove sezone u NBA ligi je svakako roster Dalasa. Ekipa koja je sastavljena od velikog broja dobrih igrača koji imaju odličnu hemiju između sebe. U roster je stigao jedan od najboljih visokih igrača u ligi, Kristaps Porzingis. On će u ovom sastavu biti uz Luku Dončića najveća pretnja u napadu. Kada smo već pomenuli Dončića, od njega se očekivala još veća eksplozija u ovoj sezoni i on je to i uradio. Dalas igra brzo, sa velikim brojem šuteva za tri poena i takvu igru će forsirati i ove godine. Tim Hardevej Džunior je takođe neko ko može da pruži mnogo ovoj ekipi, kao i Maksi Kleber koji je prošle sezone bio solidan, a iskorak očekuju svi od njega i od Džastina Džeksona. Dalas je imao solidan nastup na pripremnim mečevima i mogu sa puno optimizma da nastave ovu sezonu. Savladali su Sakramento u jednom atraktivnom meču, gde je Luka zabeležio “triple double” učinak. Večeras će imati još teži zadatak, jer će sa druge strane imati dva čuvara koja su među najboljim defanzivcima u ligi.

Los Angeles Clippers: Lenard i Džordž i dalje nisu uhvatili prepoznatljiv ritam!

Jedna od ekipa koja ima šampionske ambicije. Doveli su dva zaista velika pojačanja i trener Dok Rivers zna šta treba uraditi da bi se došlo do titule. Kavaj Lenard kao šampion i MVP finala od prošle godine je pojačao ovaj tim i učinio ga samim tim kandidatom za prsten. Drugo pojačanje nije manje zvučno, jer se radi o Polu Džordžu. Igrač koji je napadačka mašina i koji može ove sezone da eksplodira u paru sa Lenardom. Ono što je jako bitno za ovaj tim jeste taj da imaju ogroman defanzivni potencijal. Patrik Beverli na poziciji jedan je “noćna mora“ svim protivničkim plejmejkerima. Ne treba zaboraviti i dva igrača koji mogu da naprave ogroman posao za Kliperse, a to su Lu Vilijams i Herel. Herel nije u sastavu zbog privatnih problema, dok se Lu vratio posle odležanog karantina. Klipersi su u ovom nastavku imali neke dobre, ali i loše partije. Preksinoć su poraženi od Finiksa, dok su protiv Pelikana pokazali da mogu da odigraju na visokom nivou. Ovaj meč protiv Dalasa može biti pravi pokazatelj na kojem nivou je forma Klipersa u ovom trenutku.

Naš predlog:

Utakmica koja može da ode u oba smera. Dalas je u dobrom zaletu, ali deluje da nisu imali ovako ozbiljnog protivnika kakav je tim Los Anđeles Klipersa. Mi smo izabrali sledeći predlog: gost pobednik meča sa hendikepom (+4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.90 za taj tip. Jednostavno, smatramo da su Klipersi u ovom trenutku tim koji ima dužu klupu i koji može da igra agresivno na glavnim igračima Dalasa. Pre svega mislimo na Dončića i tu će biti krucijalna stvar celog meča, da li mogu Lenard i Džordž da poremete mladog slovenca?!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.