Tip dana košarka: Toronto vs Boston, duel koji potencijalno možemo gledati i u plejofu istoka!

Toronto

Sastaju se dva tima koja igraju u dobroj formi u nastavku NBA lige u “Dizni svetu” u Orlandu. Torotno je možda pokazao i najbolju formu, igraju u svom ritmu na manji broj poseda i tako pokušavaju da iskoriste svoje prednosti u pozicionim napadima. Sa druge strane Boston igra u jako brzom ritmu i koriste sjajne atlete u svom timu. Ovaj susret može da posluži trenerima da vide u kakvom je stanju ekipa protiv ozbiljnog rivala i da vide kako će izgledati plejof susreti koji su jako blizu. Utakmica je na programu od 03:00h. Branilac titule do sada ima samo jedan poraz, od Finiksa u ovom nastavku, dok Boston i dalje traži pobednički niz. Svakako nas očekuje jedan odličan meč i ovo je derbi večeri kada je NBA liga u pitanju.

Toronto: Tim koji igra disciplinovano i koji vrednuje svaki posed na meču.

Ekipa Toronta ove sezone ima veliki hendikep u odnosu na prošlu. To je odlazak njihovog najboljeg igrača Kavaja Lenarda u Kliperse. Lenard je uz Laurija bio glavna pokretačaka snaga ovog tima, kako u napadu, tako i u odbrani. Franšiza je morala da nastavi i bez njega i pored svega, viđeni su učesnici plejofa na istoku i ove sezone. Mark Gasol, Serž Ibaka i pomenuti Lauri, uz VanFlita i ostale saigrače predstavljaju ponovo respektabilan sastav koji se neće tako lako predavati. Igraju promenljivo od početka sezone, ali pokazaju kvalitet koji ih je krasio i prošle godine. Timska košarka sa velikim brojem dodavanja i traženja otvorenog pogleda na koš. Domaći teren u Kanadi je i ove sezone bila teško osvojiva tvrđava, pa će biti zanimljivo videti kako će se Toronto snaći u plejofu u “Dizni svetu” gde neće imati prednost sjajnih domaćih navijača. Nastavili su u sjanom ritmu i pretpreli su poraz samo od Finiksa u “balonu”. Igraju mirno, svaki posed se iskorisi maksimalno i to je ono što ćemo od njih gledati sasvim sigurno i u nastavku.

Boston: Nisu još pronašli pravi ritam u ovom nastavku NBA lige, ali će se to bez sumnje dogoditi.

Slavna franšiza je za ovu sezonu napravila jednu veliku promenu koja je odjeknula kao bomba u NBA ligi. Naime, Kajri Irving je napustio tim i otišao u Bruklin, dok je put Bostona krenuo Kemba Voker. Ovo je ozbiljna promena, jer se radi o različitim tipovima igrača. Očekuje se od Kembe da na bolji način predvodi napad „seltiksa“ i tako unapredi igru, kako svoju, tako i mladih i talentovanih saigrača koji nisu bili na nivou prošle sezone. Očekuju se mnogo bolje partije Hejvorda, kao i Tejtuma, Brauna i Smarta. Boston je i ove sezone opravdano bio jedan od glavnih kandidata za sam vrh istočne konferencije. Jedan odlazak im je teško pao, a to je Al Horford koji je prošlog leta promenio sredinu. Mladi igrači željni dokazivanja i borbe za prsten, sa trenerom Stivensom i ove sezone. Boston je pokazao u ovim pripremnim utakmicama da imaju dubok roster i da mogu da koriste veliki broj igrača u rotaciji. Od Tejtuma se očekuje da nastavi tamo gde je stao pred početak pandemije. Igrao je zaista sjajno i jako ga je bilo teško čuvati. Ovaj meč protiv Toronta će biti pravi pokazatelj gde se nalazi ekipa Bostona u aspektu forme?!

Naš predlog:

Meč koji apsolutno može da ode na obe strane kada je u pitanju konačan ishod. Po Meridianbet kladionici blagi favorit je ekipa Toronta i pobedu domaćina na ovom susretu, Meridianbet plaća kvotom 1.69. Ukoliko smatrate da Boston ipak može da slavi na ovom susretu, pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 2.19. Mi smo se odlučili za treći predlog. A to je: ukupan broj poena na meču veći od 216.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za taj tip. Jednostavno, Boston igra svoje mečeve u jako brzom ritmu, a Toronto u ovoj fazi sezone nema šta da izgubi i može da odigra sa malo više trčanja i šuteva za tri poena. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.