Tip dana: Mančester Siti – Real Madrid: ”Kralj” mora da pokaže veličinu

Veliku prednost ima Siti posle prvog meča u Madridu. Ali, nemojte otpisivati Real nikad, a posebno ne sad kada su vratili titulu u La Ligi. Biće ovo pravi spektakl na ”Etihadu”, iako neće biti gledalaca na tribinama. Utakmica se igra od 21 čas.

Mančester Siti: Dugo željeni trofej je udaljen četiri meča od Sitija

Osvajanje Lige šampiona davnašnja je želja Mančester Sitija, poebno od trenutka kada je u ovaj klub ušao ogroman kapital i kada su na svetlo-plavu stranu Mančestera počeli da pristižu najbolji svetski fudbaleri. Činilo se da je dolazak Pepa Gvardiole na klupu ”građana” onaj poslednji kamenčić u mozaiku, ali je ”ušati” pehar i dalje san. Siti je ostao bez pehara u Premijer ligi, izgubio je i FA kup, a jedino je odbranio Liga kup. Slab je to učinak, kada su u pitanju domaća takmičenja, ali bi uspeh u Evropi sve to zasenio. Posle povratka na teren imao je Mančester Siti i jako dobrih, ali i slabih izdanja. Uglavnom su odlično igrali na svom stadionu, gde se nedostatak navijača nije osećao. Nasuprot tome, na strani nisu bili tako ubedljivi, pa su gubili od Čelsija, Sautemptona i Arsenala, u polufinalu FA kupa. U poslednje dve utakmice postigli su devet golova, a nisu primili nijedan. Slavili su u Votfordu 4:0 i tako ”stršljenove” izbacili iz lige, da bi u poslednjem kolu ”petardom” u Čempionšip ispratili tim Noriča. Jasno nam je da je Gvardiolin tim, za vreme trajanja Premijer lige, razmišljao o Ligi šampiona. Verujemo da je ukidanje kazne UEFA, odnosno suspenzije iz evropskih takmučenja, obradovalo vlasnike Sitija, jer sumnjamo da bi bilo većih ulaganja u tim koji neće igrati u Evropi. Već duže vreme Siti igra bez najboljeg strelca Serhija Aguera, a Argentinac neće igrati ni protiv Reala, dok će zbog kartona izostati Mendi. U prvoj utakmici u Madridu Siti je uspeo minus od jednog gola da pretvori u pobedu za samo pet minuta u finišu. Prvo je Gabrijel Žezus poravnao, da bi trijumf doneo Kevin De Brujne sa bele tačke. Inače, upravo je Belgijanac najveća snaga Sitija u poslednje vreme, ali je zavidan učinak i Bernarda Silve, Rahima Sterlinga, Gabrijela Žezusa i posebno mladog Fodena, koji je posle nastavka sezone dobijao mnogo šansi da igra i to vraćao odličnim partijama i golovima. Možda je obrana nešto slabija, a sigurno će protiv Španaca faliti i Mendi.

Real Madrid: Kraj sezone ili nada u povratak trona

Sa mnogo skepse je propraćen povratak Zinedina Zidana na klupu Reala. Govorilo se da nema šanse da se uzme titula bez Kristijana Ronalda, sve dok je u Barseloni Lionel Mesi. Francuz je pokazao da je to moguće, a da li mu je na ruku išla i pandemija, u ovom trenutku je potpuno nebitno. Dakle, Real je opet šampion Španije, a da li može vratiti i evropsku krunu, pokazaće ovam meč. Na Ostrvo dolaze sa minusom od jednog gola i vrlo lošim rezultatom. Moraće da pobede, ali i da postignu najmanje dva gola na ”Etihadu”, što nije nimalo lak zadatak, pogotovo za ovaj Real, koji ni u Španiji nije postizao mnogo golova. Na poslednjih devet utakmica Madriđani ni na jednoj nisu dali više od dva gola, što se odavo nije desilo kada je ”kraljevski” klub u pitanju. Ako neko slavi povratak Zidana, to je Karim Benzema. Trenerov sunarodnik, ne samo po pasošu, već i po poreklu, procvetao je, ponovo, ove sezone. Bio je ubedljivo najbolji fudbaler Reala, a i najbolji strelac. Druga osovina je Serhio Ramos. Kapiten je postao najbolji strelac među defanzivcima, i čak i kada pogreši, jasno je da Real bez njega ne može. U poslednjih deset kola golove su uglavnom postizala ova dvojica fudbalera, a ponekad su mrežu tresli Vinisijus, Mendi, Kazemiro. Nema među strelcima Luke Jovića, koji je imao velikih problema oko adaptacije u Madridu, ali je i sam, svojim nerazumnim potezima na privatnom planu, doprinosio uvećanju problema. Zna Zidan dobro šta ga čeka u Engleskoj. Na protivničkoj klupi je Pep Gvardiola, a timovi koje je vodio Katalonac igraju uvek na gol više. Znači, od defanzive vajde neće biti. Protivnik se mora napasti, ali se u tom slučaju pojavljuje mogućnost primanja većeg broja golova. Ipak, Real mora da rizikuje, da čuva nema šta, jer i da primi gol, i dalje mora da postigne bar dva. Poslednji meč Real je odigrao 19. jula, protiv Leganesa. Bilo je 2:2, Madriđanima nije značilo ništa, ali je Leganes ispao u Segundu. Taj meč bio je prekid serije od deset uzastopnih pobeda, sve od nastavka prvenstva. Dakle, osim tog duela protiv Leganesa, Real je pobedio na svim utakmicama u nastavku sezone, videćemo da li može i na najtežoj.

Naš predlog:

Pre odigravanja prvog meča proglasilo smo Mančester Siti za favorita u dvomeču sa Realom. Međutim, tada Real nije igrao ni približno ovako kao u poslednje vreme. Prvi meč ove dve ekipe odigran je još krajem februara, gotovo pola godine ranije, pa upoređivati tu utakmicu i na osnovu nje donositi neke zaključke, bilo bi iluzorno. Ali, zna se kako igraju ova dva tima. Napad je bolji deo i kod jednih i kod drugih, mada Real polako menja fizionomiju. Gotovo izvesno je da će golova biti, bar po jedan na obe strane, a ta igru gol-gol u kladionici Meridianbet kvota je 1.53. Po nama, sasvim je realno da vidimo dva gola u drugom poluvremenu, pošto će neko od timova sigurno biti nezadovoljan trenutnim ishodom na poluvremenu. Za igru 2+DP u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.