Tip dana: Barselona – Napoli: Titula za Barsu, ili poslednji Mesijev ples na ”Nou Kampu”?

Očekujte strašnu utakmicu na ”Nou Kampu”. Barselona i Napoli nisu ispunili svoje ciljeve na domaćem planu, pa im je Evropa ostala za ”vađenje fleka”. Ko će na kraju biti zadovoljniji, saznaćemo po zarvšetku revanša u glavnom gradu Katalonije. Prvi meč u Napulju okončan je rezultatom 1:1.

Barselona: Mesijev ultimatum, pehar mora da se osvoji!

Osim odličnog rezultata iz prvog meča, malo toga je ohrabrujućeg za Barselonu pred revanš meč sa Napolijem. U vreme odigravanja prve utakmice Barselona je bila u odličnoj formi, rušila je sve pred sobom i ne sumnjamo da bi se plasirala u četvrtfinale, da se revanš igrao kad je trebbalo. Međutim, nakon pauze promenilo se dosta toga. Katalonci su ostali bez titule u La Ligi, ne toliko zbog svojih loših rezultata, već zbog neverovatne serije pobeda Reala iz Madrida. Barsa jeste izgubila jedan me, ali poraz od Osasune došao je u pretposlednjem kolu, kada je sve već bilo odlučeno. Titule su ih koštala tri remija, sa Seviljom, Atletikom i Seltom. Sad je pritisak ogroman, jer ovaj tim nije navikao da sezonu završi bez osvojenog trofeja. Uveliko se špekuliše o nesuglasivcama u timu, a na tapetu je najčešće trener Kike Setijen, za koga španska štampa piše da se ne zna kako je stigao na klupu jednog ovakog tima. Pitanje otpuštanja Ernestea Velverdea sada se još češće postavlja, pošto Barsa, čak i kada pobeđuje, ne liči na onaj tim koji je sa lakoćom obarao protivnike na pleća. Mnogo se govori i o Leu Mesiju, i o njegovvom nezadovoljstvu. Argentinca svaki čas sele u neki drugi klub, a najnovija vest glasi da će omaleni ”gaučos” u milanski Inter. Sve to treba uzeti sa rezervom, jer mnogo toga zavisi od ishoda evropske sezone. Pehar u Ligi šampiona, gotovo sigurno, produžio bi boravak Mesija u ”Nou Kampu”, a najverovatnije i Kike Setijena, u suprotnom lako je moguće da je ovo poslednji meč za obojicu u katalonskom gigantu. Trener Barse ima dosta problema sa sastavom tima pred ovaj važan meč Samjuel Umtiti neće sigurno igrati, kao ni Usman Dembele, zbog povreda dok su suspenziju zaradiili Arturo Vidal i Serhio Buskets. Hoće li biti spreman preskupo plaćeni Antoan Grizman, neće se zanti do početka meča. Problem su i prazne tribine, mada u situaciji kada su navijači sve, samo ne zadovoljni, možda je i za Barsu bolje ovako.

Napoli: Gatuzo polaže diplomski u Barseloni

Kada je Dris Mertens postigao gol za vođstvo Napolija posle pola sata igre na ”San Paolu” protiv Barselone, navijači su se ponadali da njihovi ljubimci mogu da pobede velikog rivala, pa da za 15 dana u Barseloni uspeju da prođu dalje. Međutim, pola sata pre kraja Grizman je doneo izjednačenje, pa su se Napolitanci skoro pa pozdravili s ovim takmičenjem. Od tog dana prošlo je pet i po meseci i stvari su se umnogome promenile. Napoli je u međuvremenu osvojio Kup Italije i obezbedio nastup u grupnoj fazi LIge Evrope u narednoj sezoni. To nije nikakva uteha za izostanak Lige šampiona, u kojoj će iz Italije igrati Juventus, Inter, Atalanta i Lacio. Može i Napoli da bude prti timsa Apenina u eliti, ali mora da trijufuje u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a koliko je to lako uraditi, ne trebamo ni govoriti. Po nama, Napolitaci nemaju šta da izgune na ”Nou Kapmu”. Đenaro Gatuzo mora, suprotno svojim shvatanjima fudbala dok je bio igrač, da napadne rivala. Barsa je ranjena i verujemo da će Gatuzo reagovati čim namiriše krv. Finiš Serije A ovaj tim je potrošio u uigravanju za ovaj meč Četvrto mesto postalo je odavno nedostižno, pa je Napoli osvoji Kup i otaljavao posao do revanša u Kataloniji. Ono što zabrinjava su slabe igre, i još slabiji rezultati na strani. Napoli je pobedio samo jednom na poslednjih pet gostovanja, a izgubio je čak tri puta. Nije se to ranije dešavalo, ali ćemo i to pripisati takmičarskoj nezainteresovanosti. Veliki problem za Gatuza je, skoro izvestan, izostanak Lorenca Insinjea, jedne od glavnih poluga ovog tima. Neće igrati ni Kostas Manolas, a van terena je neko vreme i naš Nikola Maksimović. Svi ti problemi biće zaboravljeni onog trenutka kada lopta krene sa centra i počne veliki okršaj.

Naš predlog:

Kladionice smatraju da je Barselona, i pored svih problema, izraziti favorit. ”Blaugrani” odgovara i remi bez golova, ali prosto ne možemo da zamislimo da se ovaj meč okonča bez pogodaka. ”Nou Kam” ima ogroman teren, Napoli je jedna od najpoznatijih ekipa po kontra napadima, a o napadačkom potencijalu Barselone ne treba trošiti reči. Za jedinicu u kladionici Meridianbet kvota je 1.65, ali je nama prvi tip igra gol-gol. Za GG u Meridianbet dobijate kvotu 1.69, a možete pokušati i sa igrom 2+u drugom poluvremenu. Za 2+DP u Meridianbet koeficijent iznosi 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.