Tip dana košarka: Denver vs Utah, borba za pozicije na zapadu – jako bitan meč!

Denver

Jedan od mečeva koji će odlučivati ko će sa koje pozicije ući u plejof doigravanje za ovu sezonu. Činjenica je da bez domaćeg parketa i prisustva publike timovi nemaju prednost zbog ostvarenih pozicija, ali je jako bitno ko će im biti protivnici, kako u prvoj rundu, tako i u doigravanju. Denver se za sada nalazi u dobroj poziciji, ali nekoliko poraza koje su vezali su im doneli sumnju da li mogu da se održe na tom mestu tri. Juta je sa druge strane na jučerašnjem meču protiv San Antonija odmorila skoro celu prvu petorku, tako odmorni i spremni ulaze u ovaj meč. Biće jako interesantno gledati duele Jokića i Gobera. Utakmica je na programu od 21:30h.

Denver: Bez tri igrača iz startne petorke, Denver izvlači maksimum.

Denver ove sezone želi korak dalje. Sjajno su odigrali prošle godine i malo im je falilo da odu do finala zapada. Nisu mnogo menjali svoj tim za ovu takmičarsku godinu, jer dobre stvari ne treba menjati. Nikola Jokić je ponovo bio udarna igra ove franšize i neko ko se sasvim sigurno bori za MVP regularnog dela NBA lige. Pored njega takođe se mnogo očekivalo od bekovskog tandema Marej – Heris. Kod Mareja se vidi da ima potencijal da postane elitni plejmejker i allstar igrač, ali ima velikih problema sa kontinuitetom dobrih igara. Heris je prošlu sezonu završio maestralno i od njega se očekivalo da u tom ritmu i nastavi i ove, ali se to nije desilo. Veliko pojačanje je oporavak Portera, kao i dolazak Džeremija Granta koji će je dobro pojačanje u reketu i adekvatna izmena Jokiću i iskusnom Milsapu. Denver je u pripremnim mečevima nastupao u totalno izmenjenoj petorci, faktički bez niskih igrača. Bol Bol je dobio veliku šansu i znao je to da iskorisi. Pored njega i Troj Danijels je pokazao da zaslužuje veći broj minuta nego do sada. Majkl Porter igra najbolju košarku u karijeri u ovom nastavku i pravo je osveženje za tim Majka Melouna.

Utah: Tim koji je jako dobro organizovan i odlično vođen od strane Kvina Snajdera.

Za ovu ekipu možemo reći da je potencijalno tim koji može da napravi iznenađenje na zapadu. Radi se o rosteru koji igra već dve godine zajedno, bar kada su najbolji igrači u pitanju. Najveći hendikep za ovaj završni deo, biće odsustvo Bojana Bogdanovića, koji zbog operacije mora da pauzira do kraja sezone. Ipak, tu je duo koji nosi ovaj roster, a to je Donovan Mičel i Rudi Gober. Obojica igraju u zaista dobrom ritmu i pravo je uživanje gledati ih zajedno iako je bilo raznih komentara na temu Gobera koji je bio prvi zaražen korona virusom. Ovaj tim ima potencijal da ide do samog kraja, dobro si koncipirani i videćemo koji su njihovi dometi. Ovo je veoma važan meč za njih, jer igraju protiv tima na koji mogu da nalete već u prvoj rundi plejofa. U ovom nastavku Džordan Klarkson igra zaista sjajno, to je pokazao i sinoć kada je za nešto manje od 25 minuta postigao 24 poena. Radi se o odličnom napadaču koji zna da koristi svoje minute. Džo Ingles će morati da odigra na visokom nivou u plejofu ukoliko Džezeri žele da urade nešto bitnije u doigravanju. Zanimljivo ih je gledati, igraju dobru timsku košarku i odlično su vođeni.

Naš predlog:

Kao što smo u analizi i opisali, radi se o dva jako slična tima koji poseduju određene kvalitete, a to je prepoznala i kladionica Meridianbet. Pa su tako, kvote na domaćina i gosta gotovo identične. Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 1.91, dok za pobedu gostiju Meridianbet daje kvotu 1.90. Mi smo se odlučili za neki treći predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 107.5 i Meridianbet daje kvotu 1.67 za taj predlog. Smatramo da Juta može preko ove granice poena, ulazi odmorni u ovaj duel, a u prilog tome ide i činjenica da Denver ne igra u odbrani onako kako bi trebalo. Vidimo ovo kao izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.