Tip dana košarka: Denver vs Los Angeles Clippers, derbi zapada pred sam kraj regularnog dela!

Denver

Najbolja moguća provera pred plejof je derbi kakav nas očekuje u noći između srede i četvrtka od 03:00h. Denver posle poraza od Los Anđeles Lejkersa, sada igra protiv drugog tima iz “grada anđela”, a to su naravno Klipersi. Veliko je pitanje u kojim će sastavima izaći timovi na ovaj susret, jer on nema preveliki rezultatski značaj. Sa druge strane, može da bude jako bitan u pogledu provere forme i stanja svih igrača. Moguće je da ćemo gledati razne taktičke postavke koje nismo imali prilike da gledamo do sada, a vrlo je verovatno da će šansu dobiti i oni igrači koji je do sada nisu u velikoj meri dobijali. Minuti će superstarovima biti limitirani, ali nas bez obzira na sve očekuje jedan interesantan meč.

Denver: Majk Meloun će imati važan zadatak, a to je vraćanje u ritam Džamala Mareja.

Denver ove sezone želi korak dalje. Sjajno su odigrali prošle godine i malo im je falilo da odu do finala zapada. Nisu mnogo menjali svoj tim za ovu takmičarsku godinu, jer dobre stvari ne treba menjati. Nikola Jokić je ponovo bio udarna igra ove franšize i neko ko se sasvim sigurno bori za MVP regularnog dela NBA lige. Pored njega takođe se mnogo očekivalo od bekovskog tandema Marej – Heris. Kod Mareja se vidi da ima potencijal da postane elitni plejmejker i allstar igrač, ali ima velikih problema sa kontinuitetom dobrih igara. Heris je prošlu sezonu završio maestralno i od njega se očekivalo da u tom ritmu i nastavi i ove, ali se to nije desilo. Veliko pojačanje je oporavak Portera, kao i dolazak Džeremija Granta koji će je dobro pojačanje u reketu i adekvatna izmena Jokiću i iskusnom Milsapu. Denver je u pripremnim mečevima nastupao u totalno izmenjenoj petorci, faktički bez niskih igrača. Bol Bol je dobio veliku šansu i znao je to da iskorisi. Pored njega i Troj Danijels je pokazao da zaslužuje veći broj minuta nego do sada. Odradili su po planu ovaj nastavak do plejofa i posle ovog meča protiv Klipersa ih očekuje ono najvažnije.

Los Angeles Clippers: Lenard i Džordž su imali svoje dane odmora i spremni dočekuju ovaj meč.

Jedna od ekipa koja ima šampionske ambicije. Doveli su dva zaista velika pojačanja i trener Dok Rivers zna šta treba uraditi da bi se došlo do titule. Kavaj Lenard kao šampion i MVP finala od prošle godine je pojačao ovaj tim i učinio ga samim tim kandidatom za prsten. Drugo pojačanje nije manje zvučno, jer se radi o Polu Džordžu. Igrač koji je napadačka mašina i koji može ove sezone da eksplodira u paru sa Lenardom. Ono što je jako bitno za ovaj tim jeste taj da imaju ogroman defanzivni potencijal. Patrik Beverli na poziciji jedan je “noćna mora“ svim protivničkim plejmejkerima. Ne treba zaboraviti i dva igrača koji mogu da naprave ogroman posao za Kliperse, a to su Lu Vilijams i Herel. Pominjemo Herela, jer je on jako važan deo ove ekipe, ali nije imao prilike da pomogne timu u “balonu”. Dva superstara su pokazala da se vrti sve oko njih i da će od njihovih partija mnogo toga zavisiti u ovogodišnjem plejofu. Zubac odlično koristi svoje minute, kao i Moris koji je sve pouzdaniji u šutu za tri poena. Videćemo ko će koliko igrati večeras protiv Denvera, a onda iščekujemo plejof.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati veliki broj predloga, jer je utakmica atraktivna za igranje. Međutim, mi smo se odlučili za jedan predlog. A to je: gost pobednik meča sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.72 za taj hendikep. Smatramo da će Klipersi ući motivisaniji u ovaj susret i da imaju bolje igrače na klupi koji večeras mogu dobiti veću šansu. Očekujemo da se to desi i samim tim smo mišljenja da je ovaj predlog izgledan. Pratićemo ga sa uživanjem i sa nestrpljenjem očekujemo plejof NBA lige, kada vas očekuje veliki broj naših predloga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.