Tip dana košarka: Boston vs Philadelphia, derbi istoka, kada je prvo kolo plejofa u pitanju!

Boston

I konačno krećemo! Počinje plejof NBA lige. Ovo smo dugo čekali i došao je i taj dan. Nekoliko zaista zanimljivih mečeva u najavi u današnjem i večerašnjem programu. Kao tip dana smo izabrali meč Bostona i Filadelfije. Ova dva tima igraju gotovo uvek neizvesne mečeve i uvek je tenzija pristuna. Veliki hendikep za Filu je povreda Simonsa koji je završio sezonu, ali srećom po Breta Brauna, povreda Embida je lakše povrede i on se posle meča pauze vratio na parket. Boston je sa druge strane u kompletnom sastavu i oni važe za favorita u ovoj seriji. Boston je u plejof na istoku ušao sa trećeg mesta, dok je Filadelfija bila šesta. Utakmica je na programu od 00:30h.

Boston: Bred Stivens vidi šansu ove godine za prsten u ovim čudim okolnostima.

Slavna franšiza je za ovu sezonu napravila jednu veliku promenu koja je odjeknula kao bomba u NBA ligi. Naime, Kajri Irving je napustio tim i otišao u Bruklin, dok je put Bostona krenuo Kemba Voker. Ovo je ozbiljna promena, jer se radi o različitim tipovima igrača. Očekuje se od Kembe da na bolji način predvodi napad „seltiksa“ i tako unapredi igru, kako svoju, tako i mladih i talentovanih saigrača koji nisu bili na nivou prošle sezone. Očekuju se mnogo bolje partije Hejvorda, kao i Tejtuma, Brauna i Smarta. Boston je i ove sezone opravdano bio jedan od glavnih kandidata za sam vrh istočne konferencije. Jedan odlazak im je teško pao, a to je Al Horford koji je prošlog leta promenio sredinu. Mladi igrači željni dokazivanja i borbe za prsten, sa trenerom Stivensom i ove sezone. Boston je pokazao u ovim pripremnim utakmicama da imaju dubok roster i da mogu da koriste veliki broj igrača u rotaciji. Od Tejtuma se očekuje da nastavi tamo gde je stao pred početak pandemije. Igrao je zaista sjajno i jako ga je bilo teško čuvati. Tejtum će imati velikih duela sa Tobajasom Herisom u ovoj seriji.

Philadelphia: Embid će biti centralna figura ove ekipe. Od njega će mnogo toga zavisiti.

Ekipa koja ima potencijal da se bori do samog kraja na istoku. Imaju jednog od najboljih igrača u ligi, a to je Džoel Embid. Embid je neko ko može da napravi razliku na parketu na oba kraja terena. Poseduje odličnu centarsku tehniku, ali i šut sa distance i za tri poena ukoliko ostane sam. Pored njega tu je i Tobajas Heris koji igra verovatno i najbolju sezonu u svojoj karijeri. Pogađa u visokim procentima i odlično se uklopio u sistem Breta Brauna. Povreda Simonsa u “Dizni svetu” će bitno uticati na ovaj roster, ali ovo je i prilika za neke druge igrače da iskoče u prvi plan. Jedan od igrača koji to mogu da iskoriste je Ričardson, koji je posle nekoliko sezona u Majamiju pojačao Filu. Povreda Simonsa je pokvarila neke planove File za visokim plasmanom, ali ne sumnjamo da će Embid i Heris uz pomoć iskusnog Horforda znati da nadomeste njegov izostanak. Ričardson igra nešto slabije u ovom nastavku, imao je samo jedan meč na nivou, ali je u prethodnom periodu svoje karijere pokazao da voli da igra protiv Bostona i da često odigra jako dobro protiv njih. Videćemo koliko može Fila protiv favorizovanog Bostona u ovoj seriji?!

Naš predlog:

Meč koji nam donosi veliki broj mogućnosti kada su predlozi u pitanju. Za pobedu domaćina koji je favorit u ovom meču i u ovoj celoj seriji Meridianbet nudi kvotu 1.43. Pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 2.85. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-4.5) i Meridianbet nudi kvotu 1.71 za taj predlog. Očekujemo sigurnu pobedu Bostona na ovom susretu, jer se radi o ekipi koja je u ovom trenutku kompletnija i koja se nalazi u dobroj formi. Smatramo da Fila nema defanzivnog potencijala bez Simonsa da zaustavi odličan napad Bostona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.