Tip dana košarka: Miami vs Indiana, zanimljiva serija u kojoj očekujemo odgovor Indiane!

Indiana
Miami Heat forward Bam Adebayo (13) makes a off-balanced shot between Indiana Pacers defenders Justin Holiday, left, JaKarr Sampson, center, and T.J. Warren (1) during the second half of an NBA basketball first round playoff game, Tuesday, Aug. 18, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Ashley Landis, Pool)

Plejof serija između ova dva tima se polako zahuktava. Majami je slavio na oba meča i ima lepu prednost. Međutim, znamo kakav je trener Nejt MekMilan i koliko je borbena ekipe Indijane. Sasvim sigurno se neće predati. Serija između ova dva tima je jako kvalitetna i pravo je uživanje gledati nadmetanje Džimija Batlera i TiDžej Vorena. Ovaj treći meč je na programu od 21:30h, pa je to još jedan od razloga da se isprati naš predlog i pogleda jedna zanimljiva utakmica. Ono što je obeležilo ovu seriju do sada, jeste odličan šut za tri poena ekipe Majamija i ukoliko Indiana želi do trijumfa, moraće da porade na toj vrsti odbrane. Oladipo se vratio posle povrede oka na prvom meču i on je neko ko može da povuče svoj tim ka trijumfu.

Miami: Spolstra je odlično sastavio ovaj roster i Majami je svima uvek nezgodan rival.

Ekipa sa Floride u novu sezonu je ušla sa bitno izmenjenim sastavom. Ono što je svakako ostavilo najviše traga, jeste povlačenje Dvejna Vejda koji je obeležio jednu epohu ove franšize i ostaće upamćen kao legenda, možda i najveća za ovaj grad. Goran Dragić je ostao u timu i pored brojnih spekulacija, kao i Keli Olinik, što je jako bitno za Erika Spolstru, jer oni najbolje mogu da primene njegov sistem na nove igrače. Najveće pojačanje svakako je Džimi Batler koji je ove sezone lider ekipe i od njega se očekuje kandidatura za MVP-ija. Pored njega, okosnicu igre ove sezone nose Ben Adejabo koji je znatno napredovao u odnosu na prošlu sezonu, kao i Hirou i Dankan koji drže ovaj tim kada je šut za tri poena u pitanju. Majami je igrao zaista sjajno pre ove pauze i bili su apsolutni hit na istoku. U pripremnom periodu sada u “Dizni svetu” su šansu dobili svi igrači. Majami vrlo može da bude tim koji je favorit iz senke ukoliko nastave sa ovako dobrim igrama kao što je to do sada slučaj u ovoj seriji protiv Indijane.

Indiana: Ova utakmica je verovatno zadnji voz za nastavak borbe u plejofu na istoku.

Još jedan u nizu timova koji imaju dobar i kvalitetan roster koji može da se nadmeće sa svim ekipama u NBA ligi. Prvo lice ove franšize je svakako Viktor Oladipo. Igrač koji napreduje iz sezone u sezonu i neko ko će sasvim sigurno postati višestruki učesnik „all star“ mečeva. Nova sezona je donela i nekoliko novih imena u ovaj tim. Pre svega veliko pojačanje biće T. J. Voren koji posle odlične sezone u Finiksu dolazi u Indijanu, kao i Džastin Holidej koji će biti od velike pomoći u šutu za tri poena i koji odlično širi protivničke odbrane. Voren je pokazao koliko može u ovom nastavku sezonu u “mehuru”. Predvodio je ovaj tim u svim statističkim kategorijama i igrač je na kojem protivničke ekipe baziraju svoje odbrane. Oladipov povratak je ono što svi očekuju u ovom timu. Odnosno, njegov povratak u formu u kojoj je bio pre povrede. Brogdon igra sasvim solidno svoju ulogu, kao i Majls Tarner koji izrasta u jednog od najboljih centara u ligi. Očekujemo odgovor Indijane, pre svega u ovom susretu broj tri. Videćemo da li su dostojni plejofa ove godine ili će Majami laganim tempom u polufinale istoka.

Naš predlog:

Meč koji može po nama da ode na obe strane. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Majamija i pobedu domaćina plaća kvotom 1.46. Ukoliko posle naše analize mislite da Indijana može da slavi na ovom susretu, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.75. Smatramo da će ovo biti meč na nešto veći broj poena, jer Indijana mora da odgovori Majamiju na njihov način igre. Iz tog razloga mi smo izabrali sledeći predlog: gost postiže ukupno poena više od 103.5 i Meridianbet za tu granicu poena nudi kvotu 1.72. Ovo je po nama izgledan predlog!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.