Naplati svoje poznavanje tenisa – i bez najjačih nikad zanimljivija završnica US Opena

I to se dogodilo!
U četvrtfinalu jednog Grend slem turnira neće biti Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Iako deluje da nešto nije u redu sa ovom prethodnom rečenicom – istina je. Ali, 2020. nas je navikla i na veća čuda. Bilo kako bilo, vrhunskog tenisa neće manjkati, a ovde su najbolje kvote pa ćeš svoje znanje moći itekako da naplatiš.
Mnogi su priželjkivali da neki mladi teniser napokon osvoji jedan Grend slem turnir – želja će im se napokon ispuniti. Samo, da li je draže da neko od nadolazeće generacije u završnici turnira oseti ukus pobede nad „starom gardom“ i napokon skinu sa trona Novaka, Rafu, Rodžera, ili da do velikog trofeja stigne prečicom, bez onog dodatnog osećaja ponosa kada se jedan velikan pobedi na tri dobijena seta?
Bilo kako bilo, moraćemo da se naviknemo na ovakve završnice teniskih turnira. Đoković, Nadal i Federer ne mogu igrati večno.
Već je bio „viđen“ jedan od najspecifičnijih US Opena ikad – Švajcarac se još ranije odjavio zbog operacije kolena, za njim je to isto uradio Nadal, ali je Novak bio tu.
Srpski teniser je u Njujork došao u izvanrednoj formi. Nije znao za poraz u ovoj ionako ludoj godini, a i US Open je krenuo očekivano rutinski. Bio je to onaj Novak kakvog smo svi želeli da vidimo – servis ga je slušao, ređali su se vineri sa svih pozicija, zvuk njegovih udaraca govorio je više od 1000 reči. A onda se sve srušilo u samo jednom trenu.
Zbog neverovatne slučajnosti o kojoj ceo svet priča, Novak je diskvalifikovan i US Open je odjednom dobio potpuno drugačiju dimenziju.
Predstoje nam četvrtfinala, a velikog favorita nema. Izdvajaju se Dominik Tim, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, ali zaista ne bi bila velika senzacija ni kada bi pehar podigao, Denis Šapovalov Borna Ćorić, Andrej Rubljov…
Poznata su dva četvrtfinalna para: Pablo Karenjo Busta – Denis Šapovalov i Aleksandar Zverev – Borna Ćorić.
Uskoro će biti poznati svi parovi četvrtfinala, a ono što se od ranije zna jeste da je u kladionici Meridian zagarantovana najbolja zarada i najkvalitetnija sportska zabava – uz najbolje promocije dobrodošlice koje ti donose zaradu u samom startu.
Jasno je da nam predstoji neizvesna završnica Otvorenog prvenstva Amerike. Nema onih na koje smo navikli, ali ovi momci predstavljaju budućnost tenisa i njih ćemo sve češće gledati u završnicama Grend slemova.
Jedno je sigurno – US Open će dobiti novog šampiona, a ko će to biti možeš i da predvidiš
A da li će ta zvezda zasijati punim sjajem, o tome ipak, nekom drugom prilikom.

17 Comments

  1. Ova godina je cudna po svemu,ali sta da se radi…zao mi je samo sto je Novak nepravedno izbace,nije morao na tqkav nacin biti kaznjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.