Tip dana: Francuska – Hrvatska: U Parizu repriza finala sa ”Lužnjikija”

Nešto više od dve godine prošlo je od finala MUndijala u Rusiji, u čijem su se finalu sastale selekcije Francuske i Hrvatske. Sada ih je žreb spojio u grupi divizije A Lige nacija, a ovaj meč imaće samo delić težine onog sa ”Lužnjikija”.

Francuska: Dešamp ima na raspolaganju sijaset kombinacija, treba očekivati iznenađenja u sastavu

Odlično su ”trikolri” startovali u ”grupi smrti” Lige nacija. Kako drugačije nazvati grupu u kojoj su evropski prvak, svetski prvak i svetski vicešampiona? Francuska je gostovala u Švedskoj i slavila golom Kilijana Mbapea, ali nije oduševila igrom. Ipak, cilj je ispunjen, a pobeda je mogla biti i ubedljivija da je Antoan Grizman realizovao jedanaestereac u sudijskoj nadoknadi. Ovako, napadač Barselone poslao je loptu u skandinavsku noć. U odnosu na ekipu koja je osvojila Mundijal, nema mnogo promena, većina igrča je i dalje tu, ali je pitanje hoće li Didije Dešamp na teren ”Sent Denija” poslati očekivan sastav. Iz ekipe koja je igrala u finalu u Rusiji, na raspolaanju su mu čak devetorica. To su Loris, Varan, Ernandes, Grizman, Kante, Žiru, Mbape, ali i tadašnje rezerve Nzonzi i Fekir. U sastavu nema virusom zaraženog Pola Pogbe, dugo povređenog Benjamina Pavara, a ne računa se ni na Tolisoa, koji je dobio poštedu, Matuidija koji je u lošoj formi, te Umtitija, nešto lakše povređenog. Dakle, posle više od dve godine od trijumfa na Mundijalu, iz reprezentacije Francuske niko se nije oprostio i svi su i dalje željni pobeda i trofeja. Selektor ”petlića” nije hteo da saopšti sastav za ovaj meč, ali je nagovestio veliki broj promena u odnosu na ekipu koja je slavila u Švedskoj. Na pitanje da li će igrati Kilijan Mbape, koji vuče povredu iz Pari Sen Žermena, nije odgovorio, kao ni na to da li će šansu da debituje dobiti supertalentovani Eduardo Kamavinga. Promašaj Grizmana s bele tačke takođe nije bio tema, ali se napadaču Katalonaca prečesto događa da promašuje penale, pa će možda tu ”obavezu” preuzeti neko drugi. Francuzi su izborili plasman na Evropeko prvenstvo, bili su prvi u grupi ispred Turske, od koje su jedino poraženi. Njih ne očekuje baraž narednog meseca, pa će Dešampov sastav igrati protiv Portugalije i revanš sa Hrvatskom u tom terminu. Inače, Portugalija će biti rival ”trikolorima” i na Evropskom prvenstvu, kad god ono bude odigrano, a u istoj grupi su i Nemci, pa je i to nazvano ”grupom smrti” još na žrebu za EURO.

Hrvatska: Obrukali su se Dalićevi izabranici u Portugaliji, mogu li sada ”izvaditi fleke”?

Selekcija vatrenih”, ili ”kockastih”, kako god želite, doživela je svoj zenit na ”Lužnjikiju” pre dve godine. Sve se poklopilo Hrvatima, kao i na Mundijalu u Francuskoj pre 22 godine. Da će se, u skorije vreme, nešto slično teško ponoviti bilo je jasno većini iskusnijih prvotimaca i oni su rekli zbogom dresu na nacionalnim grbom. Iz tog sastava, koji je obradovao naciju u Rusiji, više nema Mandžukića i Subašića, koji su se oprostili, a poštedu su dobila dvojica najboljih, Modrić i Rakitić. Protiv Portugalije videli smo dva nova beka, Jedvaja i Barišića, koji se zajedno sa štoperima Vidom i Lovrenom, nisu proslavili. Golman Livaković je četiri puta vadio loptu iz mreže, a da nije imao nekoliko odličnih intervencija, te da ga u par navrata nije spašavao okvir gola, poraz Hrvatske bio bi i ubedljiviji. Previše lako su Portugalci, i to bez Kristijana Ronalda, dolazili u priliku da ugroze gol ”vatrenih”, pa je pravo čudo da se na kraju završilo 4:1. Mnogo se očekivalo od Nikole Vlašića, zvezde CSKA i brata čuvene atletičarke Blanke Vašić, svetske prvakinje u skoku u vis. Njemu su u napadu društvo pravili Brekalo, Kramarić i Rebić, jedini iz one sjajne napadačke postave iz Rusije. Ipak, izostanak glavnih motora na sredini, Luke Modrića i Ivana Rakitića, itekako se osetio, pošto Pašalić i Kovačić nisu ni nagovestili veliki potencijal. Srećom po izbornika Zlatka Dalića Hrvatska je obezbedila nastup na Evropekom prvenstvu. Bili su u grupi sa Velsom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbejdžanom, i uz minimalne teškoće, osvojili su prvo mesto. Žreb im je dodelio Englesku i Češku na EURO, a nadamo se da će tu grupu popuniti i Srbija, ako uspešno prođe baraž mečeve. Narednog meseca očekuju ih dueli sa Švedskom i sa Francuzima u Zagrebu, ali ako pokleklu i na ”Sent Deniju”, pitanje je koliko će imati šansi da se bore za prvo mesto u grupi, pa je moguće da će Dalić pokušati sa određenim promenama i testiranjem nekih mlađih snaga, možda i iz domaće lige.

Naš predlog:

Teško je prognozirati ishod meča za koji ne znate u kojim će sastavima ekipe istrčati. Čak i da izostanu glavne zvezde, selektor Francuske ima na raspolaganju dva podjednako snažna tima, pa je u tome u velikoj prednosti u odnosu na kolegu sa suprotne klupe. Kladionice daju mnogo veće šanse Francuzima, pa je tako jedinica u 1xbet 1.65. Pored tog tipa, preporučujemo vam i igru na golove, jer ne verujemo da ih može biti malo, kao u duelu Francuske i Švedske. Kad je u finalu Mundijala bilo 4:2, dakle šest golova, sad bi moralo da ih bude bar tri. Za 3+ u kladionici 1xbet dobija se odlična kvota 2.09, pa verujemo da vredi probati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.