Tip dana: Liverpul – Arsenal: “Redsi” žele novu titulu, ali “tobdžije” im ne leže u poslednje vreme!

U ponedeljak su na programu poslednja tri meča u okviru trećeg kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta pripremili meč sa “Enfilda” gde će Liverpul dočekati Arsenal.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Liverpul: Cilj je nova titula i završnica Lige šampiona!

Fudbaleri Liverpula igraju poprilično dobro na startu Premijer lige i za sada su maksimalni pošto na dva susreta imaju dva trijumfa. Izabranici Jirgena Klopa su u prvom kolu odigrali jedan spektakularan susret na svom terenu, kada su slavili protiv Lidsa sa 4:3.
Nakon toga su “redsi” uknjižili nova tri boda i na gostovanju kod Čelsija u velikom derbiju, a taj meč je završen rezultatom 0:2, mada je veliko pitanješ šta bi bilo da “plavci” na tom susretu većim delom meča nisu imali igrača manje na terenu.
Kada je u pitanju prošla sezona, navijači Liverpula imaju mnogo razloga za slavlje, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to i titula do koje su fudbaleri Liverpula došli posle čak trideset godina pauze. To je između ostalog i bio primarni cilj “redsa” koji su na kraju imali čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, a sigurno je da je ta razlika mogla da bude i ubedljivija da izabranici Jirgena Klopa nisu nešto lošije odigrali finiš šampionata, što im svakako ne treba zameriti.
Ipak, blagi je utisak da je Liverpul podbacio u Ligi šampiona gde su mimo svih očekivanja takmičenje završili još u osmini finala kada su na svom terenu posle produžetaka poraženi od Atletiko Madrida, koji nije postigao nijedan gol u regularnom toku meča, ali su zato u produžecima postigli čak tri i potpuno zasluženo došli do plasmana među osam najboljih ekipa, gde su kasnije eliminisani od Lajpciga.

Arsenal: Sjajne partije na startu šampionata!

Fudbaleri Arsenala su imali jednu popriličnu lošu sezonu u Premijer ligi, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to i tek deseto mesto na kraju šampionata, što je zaista ispod svakog nivoa kada su ambicije “tobdžija” u pitanju. Poznato je da izabranici Mikela Artete iz šampionata u šampionat za primarni cilj imaju ulazak u Ligu šampiona, ali ih tamo nije bilo baš dugo, i kako sada stvari stoje veliko je pitanje da li će ih biti i naredne sezone, pošto je konkurencija u Premijer ligi ove godine brutalna.
Ono što je svakako dobar podatak je da je Arsenal spasio sezonu tako što je osvojio svoj 14. FA Kup u istoriji i prvi pehar još od 2017. godine kada je takođe bio najbolji u istom takmičenju. Da podsetimo, “tobdžije” nisu osetile slast pobede u Premijer ligi još od daleke 2004. godine, a uz 14. FA Kup trofej, ekipa iz Londona je uspela da dođe i do trofeja u Komjuniti šildu i to posle trijumfa nad favorizovanim Liverpulom.
Upravo ta pobeda nad Liverpulom u finalu Komjuniti šilda je nagovestila sve ono što se sada događa, pošto izabranici Mikela Artete igraju zaista fantastično.
Naime, ekipa iz Londona je maksimalna, pošto na dva odigrana susreta imaju isto toliko trijumfa. U prvom kolu su “tobdžije” slavile na gostovanju kod Fulama kada su prikazali fenomenalnu igru što uostalom najbolje pokazuje i rezultat (0:3). U drugom kolu je Arsenal imao dosta teži zadatak i zaista su teškom mukom stigli do tri boda, i to na domaćem terenu protiv ekipe Vest Hema, a taj meč je završen rezultatom 2:1, zbog čega “tobdžije” u lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod Liverpula, koji je ipak veliki favorit na tom duelu.

Naš predlog

Evidentno je da nas očekuje jedan i te kako interesantan susret pošto će se sastati dve ekipe koje za sada imaju maksimalan učinak u prvenstvu. Prednost ipak dajemo domaćoj ekipi, koja ruku na srce na dva poslednja međusobna meča protiv Arsenala ima isto toliko poraza, pa smo mišljenja da je sada konačno vreme za jedan trijumf, zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Arsenal igra sjajno na startu prvenstva, i mišljenja smo da je najmanje što mogu da urade na ovom susretu da postignu makar jedan gol, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.