Tip dana košarka: Barcelona vs CSKA, prvo kolo Evrolige i odmah derbi u “Blaugrani”!

CSKA

Konačno počinje i Evroliga. Prvi oktobar nam donosi nekoliko jako zanimljivh mečeva, ali sigurno najveće uzbuđenje osećamo zbog susreta Barselone i CSKA u “Blaugrani”. Radi se o dva tima koja su i prošle sezone pretendovala na sam vrh Evrolige i ništa bitnije nisu menjala roster i za ovu sezonu. Barselona je domaćin na ovom susretu i kako su isticala oba trenera prvo kolo Evrolige je jako bitno i svim silama se ide na pobedu. Biće ovo duel i dva trenerska maga: Jasikevičijusa i Dimitrisa Itudisa. Meč je na programu od 21h.

Barcelona: Ista meta isto odstojanje. Dva nova imena u sastavu katalonskog tima.

Barselona je u novu sezonu ušla sa najvišim ambicijama. Prošle godine su sa trenerom Pešićem igrali jako dobro većim delom sezone, ali su imali i nekoliko iznenađujućih poraza. Pre svega, videla se neka sebičnost u igri, što kod novog trenera sigurno neće bii slučaj. Na klupu Barselone seo je Šarunas Jasikevičijus, posle nekoliko jako uspešnih sezona u Žalgirisu. Šarunas u ovaj tim Barselone sasvim sigurno donosi novu energiju, ali i nekoliko svojih ideja košarkaške filozofije. Očekuje se od Barselone mnogo bolja odbrana, u vidu preuzimanja, kao i bolje korišćenje šutera. Mirotić je potpisao novi ugovor na dve godine, a ostali su i svi bitni i relevantni faktori za igru tima iz “Blaugrane”. Najveće igračko pojačanje je svakako Nik Kalates koji je kao jedan od najboljih plejmejkera došao u Barsu iz Panatinaikosa. Šuška se i da katalonski tim pregovara sa špnaskim veteranom Markom Gasolom, pa bi njegov dolazak dodatno proširio rotaciju igrača i načinio Barselonu velikim favoritom za osvajanje svih takmičenja koje igraju.

CSKA: Nekoliko novih igrača, ali isti cilj pred moskovskim gigantom.

Dimitris Itudis i Andrej Vatutin napravili su sjajan posao predprošle sezone i odveli CSKA do samog krova Evrope. Usledila je sezona koja je prekinuta zbog “korona” virusa. Nova sezona je veliki izazov, jer će biti teško igrati pred praznim i polupraznim trbinama u celoj Evropi. Itudis je za sezonu ispred nas odlučio da znatno više promeni sastav nego što smo to navikli od njega. Iz kluba su otišla tri igrača: Hajns, Voroncevič i Kufos. Mnogi su smatrali da ne mogu pronaći adekvatne zamene tim igračima, ali sada to deluje mnogo drugačije. U klub su pristigli Šengelija i Milutinov. Međutim, najveće pojačanje ovog rostera je ostanak jednog igrača, a to je najbolji strelac iz prošle sezone Majk Džejms. CSKA će ponovo biti moćna ekipa koja će napadati trofeje u svim takmičenjima u kojim učestvuju. Mnogo novih igrača koje treba uklopiti, a ako to neko može da uradi kako treba, to je Dimitris Itudis. Očekuje ih odmah derbi meč protiv Barselone u gostima i već na prvom susretu ćemo videti koliko mogu?!

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Meridianbet kao blagog favorita vidi ekipu Barselone i pobedu domaćina plaća kvotom 1.51. Ukoliko smatrate da CSKA može do iznenađenja, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.60. Očekujemo jedan jako uzbudljiv meč pre svega. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet za taj predlog daje kvotu 1.80. Smatramo da će Barsa slaviti na ovom meču, jer su imali malo više težih mečeva u periodu iza nas i da će to biti krucijalno za otvaranje nove evroligaške sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.