Tip dana košarka: Partizan vs Venezia, derbi meč drugog kola Evrokupa! Crno beli “jure” prvu pobedu u sezoni!

Partizan

Partizan i Venecija igraju meč druge runde Evrokupa u Beogradu. Partizan je na početku ove sezone vezao dva poraza na startu. Prvo je poražen na teškom gostovanju u Badaloni od Huventuda, a zatim je crno beli tim razočarao kao domaćin protiv Borca iz Čačka. Pretpreli su brojne kritike, najviše trener Vlado Šćepanović. Venecija sa druge strane može da bude zadovoljna svojim otvaranjem sezone. Savladali su dobru ekipu Uniksa u okviru Evrokupa, a i Legabasket italijansku ligu otvorili su sa dve pobede. Meć između ova dva kvalitena tima je na programu od 20:30h.

Partizan Nis: Crno belima je ovaj meč izuzetno važan. Svi alarmi su upaljeni.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije. Otvaranje sezone im ne ide na ruku i velike kritike upravo trpi trener Šćepanović. Poraz od Borca u Beogradu je veliki znak upozorenja za sve u crno belom taboru. Ovaj meč može biti prekretnica, jer igraju protiv jako dobrog rivala i tima koji pretenduje da osvoji ovo takmičenje.

Venezia: Odlično otvaranje sezone italijanskog tima! Puni samopouzdanja dolazi u Beograd.

Još jedan italijanski tim sa velikim ambicijama u Evrokupu. Preko Virtusa i Armanija se teško može do Evrolige u italijanskoj ligi, pa je prolaz preko Evrokupa realnija opcija za ovaj tim. Sjajno je sezonu otvorio centar ovog tima Vat, koji je pokazao da je ovo njegova godina i da će napad Venecije u dobroj meri ići upravo preko njega, spuštanjem lopte u reket. Ostin Dej je imao promenljivu sezonu iza nas i od njega se očekuje napredak, pre svega u defanzivnim postavkama. Sjajni grčki šuter Bramos je i dalje tu, kao i Stefano Tonut koji će imati bitnu ulogu u ovom rosteru. Igrač sa Novog Zelanda, Ajzak Fotu je doveden kao neko ko treba da unese sigurnost i iskustvo i ovaj tim Venecije je zaista dobro koncipiran i napada najviši plasman ove sezone.  Sjana meč protiv Uniksa na svom parketu su odigrali i na taj način stavili svima do znanja da se radi o jednom od favorita za osvajanje Evrokupa. Partizan je uvek bio izazov i italijanski tim je slavio protiv Partizana prošle godine u beogradskoj areni. Videćemo koji će večeras biti ishod?!

Naš predlog:

Meč sa kojeg možemo izabrati nekoliko predloga. Kao blagog favorita Meridianbet vidi ekipu Partizana i pobedu domaćina plaća kvotom 1.57. Ukoliko smatrate da Vencija može do pobede na ovom susretu, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.25. Mi smo se odlučili za nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 73.5 i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj tip. Očekujemo meč na veliki broj poena, jer Venecija zna da odigra na veoma visokom ritmu, a sa druge strane odbrana Partizana nije na nivou na kojem bi trebalo da bude. Velikih propusta ima u rotacijama i to će iskusan tim poput Venecije znati da iskoristi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.