Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Baskonia, crveno beli idu po prvi trijumf ove sezone u Evroligi?!

Crvena zvezda

Crvena zvezda je otvorila ovu sezonu porazom od Fenera u gostima, ali su zatim u okviru ABA lige demolirali ekipu Cibone u Zagrebu. Sa druge strane Baskonija je sjajno započela svoj takmičarski deo sezone i pobedili su Real u okviru Evrolige što je veliki poduhvat. Sada se sastaju u međusobnom duelu u okviru drugog kola Evrolige i ovaj meč je na programu od 19h. Očekujemo jednu tvrdu utakmicu sa puno kontakta i faulova. Baskonija pod Duškom Ivanovićem igra disciplinovanu košarku, što se može reći i za trenerski deo posla Saše Obradovića. Biće ovo zanimljivo taktičko nadmetanje.

Crvena zvezda: Mnogi igrači tek pronalaze svoje uloge u ovom timu. Treba vremena crveno belima.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.  Videlo se protiv Cibone da ovaj sastav ima širinu i da mogu da podjednako igraju i prva i druga petorka na parketu. Ovaj susret protiv Baskonije će biti dobar pokazatelj koliko mogu crveno beli?!

Baskonia: Nekoliko sjajnih utakmica od početka sezone za tim iz Vitorije.

Sjajan posao odradio je Duško Ivanović od dolaska na klupu Baskonije prošle sezone. Osvojena je titula u Endesa ligi pobedom nad Barselonom u finalu. Za ovu sezonu Baskonija je napravila nekoliko promena u svom rosteru. Reket je pojačao Toni Džekiri posle sjajne sezone u Asvelu. On će uz Diopa i Fola biti okosnica u reketu tima iz Vitorije. Verovatno i najveće pojačanje ovog leta stiglo je iz Albe. Rokas Geidraitis je došao u redove Baskonije i biće pravo osveženje za ovaj sastav. Ovaj tim pod Duškom Ivanovićem igra jednu modernu i brzu košarku sa velikim brojem asistencija, gde prednjači plejmejkerski tandem Vildoza – Henri. Zoran Dragić je tu da svojim iskustvom pomogne mlađim igračima i Baskonija može biti jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone. Odigrali su zaista sjajan meč protiv Reala i slavili na tom susretu na krilima Henrija. Potom su izgubili u okviru Endesa lige za vikend, ali spremni i kompletni dolaze na megdan Crveno zvezdi.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo uzeti veliki broj predloga. Meridianbet kao blagog favorita na ovom susretu vidi ekipu Crvene zvezde i pobedu domaćina plaća kvotom 1.89. Ukoliko smatrate da je Baskonija bolja ekipa i da će slaviti na ovom susretu, pobedu gostiju Meridianbet plaća kvotom 1.92. Mi smo izabrali treći predlog. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 72.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj tip. Jednostavno, smatramo da i pored dobrih odbrana, Crvena zvezda može preko ove granice poena u svojoj dvorani. Imaju napadački kvalitet svakako za tako nešto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.