Tip dana košarka: Partizan vs Budućnost, derbi Jadrana igra se u Beogradu!

Partizan

Posle nekoliko uvodnih utakmica oba tima u ABA ligi i Evrokupu, dva tima se sastaju u međusobnom duelu u Beogradu. Budućnost je otvorila odlično ovu sezonu sa dve pobede u Evrokupu i ubedljivom pobedom u ABA ligi. Sa druge strane Partizan je imao problema na startu sezone. Poraženi su od Huventuda i Borca iz Čačka, ali su potom savladali sjajnu ekipu Venecije, pa sa velikim samopouzdanjem dočekuju ovaj susret. Utakmica je na programu je od 20h. Očekujemo jedan uzbudljiv susret i borbu na obe strane parketa.

Partizan: Bitna pobeda za crno bele u Evrokupu. Spremni i kompletni dočekuju ovaj derbi.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije. Trenera Šćepanovića može da raduje igra protiv Venecije. Konačno je Partizan uspeo da iskoristi svoje potencijel u rosteru i da savlada jednu ekipu koja ima veliku snagu i dubinu u sastavu. Sada se okreću utakmici protiv Budućnosti, koja će biti jako zahtevna i na veoma visokom nivou kada je kvalitet u pitanju.

Budućnost: Za sada plavo beli igraju bez greške u novoj sezoni.

Ponovo sjajan roster ekipe iz Podgorice. Nekoliko igrača koji su bili okosnica prošle sezone su ostali u ovom timu. Džastin Kobs je i ove sezone lider ovog tima koji igra veoma kvalitetno u oba pravca. Pored njega tu je i ljubimac navijača, Nikola Ivanović koji se posle sezone gde je imao problema sa povredom, oporavio i potpuno spreman dočekuje novu takmičarsku godinu. Dobili su konkurenciju na spoljnim pozicijama u vidu Rašona Vona koji je imao sjajnu sezonu u Igokei. Melvin Edžim, posle nekoliko klubova u Italiji i Rusiji, novi angažman pronašao je upravo u Podgorici. Petar Mijović ima zanimljiv roster na raspolaganju i konkurentan su tim u svim takmičenjima. Vili Rid je stigao kao poslednje pojačanje u ovaj tim i činiće jako bitan deo ovog rostera. Radi se o igraču koji ima kvalitet za Evroligu i podgoričani su uradili pravu stvar njegovim dovođenjem. U utakmici protiv Partizana Budućnost nema šta da izgubi i zbog toga od njih možemo očekivati jednu poletnu igru.

Naš predlog:

Derbi mečevi donose uvek veliki broj mogućih predloga. Na ovom susretu Partizan je favorit, a pobedu domaćina Meridianbet plaća kvotom 1.55, a ako smatrate da Budućnost može do trijumfa na ovom gostovanju, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.50. Mi smo izabrali treći predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 77.5 i Meridianbet daje kvotu 1.80 za taj predlog. Očekujemo meč na veliki broj poena i vidimo goste preko ove granice, jer su jako kvalitetni napadači i igraju u veoma brzom ritmu kao celina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.