Tip dana: Španija – Švajcarska: “Furija” juri, ne gleda na sat, “sajdžijama” se loše piše!

U subotu je na programu pregršt zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Španije i Švajcarske.
Meč između ove dve sjajne selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Španija: Cilj je titula na Evropskom prvenstvu!

Treba biti realan pa priznati da Španija ni izbliza ne postiže rezultate kao što je to bio slučaj krajem prošle i početkom tove decenije, kada su 2008. došli do titule Evropskog šampiona, 2010. osvojili Svetsko prvenstvo, da bi sve to zaokružili još jednom titulom na Evropskom prvenstvu 2012.
Ipak, nakon toga je “furija” bez zapaženih rezultata, pošto su najviše dogurali do šesnaestine finala Svetskog i Evropskog prvenstva.
Bilo kako bilo, treba istaći da su izabranici Luisa Enrikea bez većih problema došli do plasmana na Evropsko prvenstvo koje je prvobitno bilo zakazano za ovu godinu, ali je onda otkazano za sledeću zbog poznate situacije sa koronavirusom.
Što se tiče Lige nacija, “crvena furija” je zaista sjajno startovala u ovom takmičenju, pošto su u premijernom meču remizirali na gostovanju kod Nemačke i to golom Gaje u šestom minutu sudijske nadoknade, iako treba priznati da su “panceri” bili bolji rival čitavim tokom duela.
Nakon toga su izabranici Luisa Enrikea bez većih problema slavili na svom terenu protiv u poslednje vreme odlične Ukrajine, a taj duel je završen sa više nego ubedljvih 4:0, uz dva gola Serhija Ramosa, i po jedan Fatija i Toresa.
Nedavno je “furija” odigrala prijateljski meč protiv Portugala u kom nije bilo golova, iako je Španija bila daleko bolji rival.

Švajcarska: Mogu li “sajdžije” da ozbiljnije ugroze “furiju”?

Švajcarci su sa dosta dobrim partijama krenuli još pre nekoliko godina i to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji gde su bili poprilično dobri. Odmah na startu su pokazali da se na njih može ozbiljno računati pošto su u prvom meču remizirali sa Brazilom koji je pre turnira smatran za jednog od najvećih favorita za osvajanje turnira. Odmah nakon toga su pokazali karakter pošto su u ključnom meču uspeli da preokrenu protiv Srbije, nakon čega su izborili plasman u nokaut fazu gde su imali dosta sreće sa protivnikom, pošto su igrali protiv Švedske ali su mimo svih očekivanja tu stali, i završili učešće u osmini finala, što se u domovini smatralo neuspehom.
Ipak, odmah nakon toga je ova reprezentacija zablistala u Ligi nacija gde su u konkurenciji jedne Belgije koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu zauzeli prvo mesto, što je zaista ogroman uspeh.
Naravno, ne treba zaboraviti da su se “sajdžije” plasirale na Evropsko prvenstvo i to pošto su zauzele prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Dansku.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, Švajcarci se do sada nisu baš proslavili pošto još uvek ne znaju za trijumf. U prvom kolu su izabranici Vladimira Petkovića poraženi na gostovanju kod Ukrajine, da bi nakon toga na svom terenu remizirali protiv Nemaca, kada je bilo 1:1.

Naš predlog

Po svemu sudeći nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret u kom su ipak Španci veliki favoriti. Upravo zbog toga vam i predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97. Vrlo lako bi ovo mogao da bude i jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Za one koji ne bi da rizikuju sa prelazom, predlažemo vam da pokušate sa 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.