Tip dana košarka: Fenerbahce vs CSKA, derbi meč i prvi duel Kokoškova i Itudisa!

Fenerbahce

U toku je duplo kolo Evrolige, prvi put ove godine i ono nam donosi derbi meč kada je evropska košarkaška scena u pitanju. Fenerbahce posle sjajnog otvaranja sezone i pobeda nasd Crvenom zvezdom i Efesom, sada dočekuje svog velikog rivala, ekipu CSKA. Sa druge strane ekipa Dimitrisa Itudisa je porazom otvorila ovogodišnje izdanje Evrolige, i to od Barselone u gostima, da bi potom savladali ekipu Makabija na svom parketu. Ovaj derbi meč je na programu od 19:45h i biće pravo uživanje gledati okršaj dva tima koja pretenduju za sam vrh Evrolige.

Fenerbahce: Kokoškov je doneo novu dimenziju u igri Fenera i to se odmah primećuje po rezultatima.

Igor Kokoškov je ovog leta preuzeo tim Fenera posle odlaska Željka Obradovića. Jedan veoma uspešan period je iza ovog tima, čak se može reći i istorijski. Sada je počelo novo poglavlje sa novim stručnim štabom i nekim novim licima u rosteru. Pre svega važno je napomenuti da je ostanak DeKoloa i Jana Veselog veoma bitna stavka u građenju tima i to je prva velika pobeda Kokoškova kao trenera. Slukas je napustio tim, kao i Datome. nekoliko jako zanimljivh lica ćemo gledati ove sezone u ovom sastavu. Pre svega mislimo na Bartela i Ulanovasa koji su imali odlične sezone u Bajernu, odnosno Žalgirisu. Atipični su igrači i mogu da se podrede sistemu igre u kojem nastupaju. Na poziciji organizatora igre došao je doskorašnji plej Crvene zvezde, Lorenco Braun i on će biti veliko pojačanje za ovaj tim. Jako dobar start sezone i u turskoj ligi, ali i u Evroligi sa dve sigurne pobede. Svi igrači imaju svoje uloge i igraju jako dobro.

CSKA: Utisak kvare neke povrede i “korona” situacija, ali će se “armejci” sigurno snaći.

Kako se prethodna sezona nije završila, CSKA je i dalje aktuleni šampion Evrolige i tim koji juri odbranu trofeja. Dimitris Itudis je ove sezone napravio nekoliko izmena. Pre svega mislimo na igrače u reketu, gde je CSKA doveo dva jako kvalitetna igrača. Nikola Milutinov i Toko Šengelija su pojačali CSKA u ovom prelaznom roku i postali su definitivno jedan od najjačih centarskih tandema u Evropi. Ostanak Majka Džejmsa je veliko pojačanje za ovaj roster, jer je on apsolutni lider ovog tima. Darun Hilijard i Johanes Vojtman su takođe tu, igrači koji su dali dobar doprinos prošle sezone, kao i Nikita Kurbanov koji će ponovo čuvati protivničke najbolje igrače. Veliko pojačanje za ovaj sastav je i oporavak Vila Klajburna koji je veoma bitan faktor u igri moskovskog giganta. Još jedna kvalitetna sezona za CSKA u svim takmičenjima. Povreda Vojtmana i “korona” Milutinova bitno utiču na unutrašnju liniju CSKA, ali duga je sezona i ima vremena i za njih.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog domaćin pobednik meča sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.89 za taj hendikep. Smatramo da je Fener u ovom trenutku u boljem momentumu od ekipe CSKA koja se muči sa povredama i izostancima igrača. Fener je na svom parketu pokazao i bez prisustva publike da će biti jako teško savladati ih. Hendikep nije veliki i potpuno je realno da gledamo meč u ritmu Fenera, a to je sporiji ritam utakmice i poziciona košarka pet na pet gde oni vide svoje prednosti u odnosu na rivala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.