Tip dana košarka: FMP vs Partizan, crno beli vidaju rane u ABA ligi, a čeka ih uvek nezogdan rival!

Partizan

Jedan od važnijih mečeva u ABA ligi ovo kola igra se u Železniku, gde FMP dočekuje ekipu Partizana. Crno beli su van svih očekivanja jako loše startovali u ovoj sezoni i zabeležili su samo jednu pobedu šest odigranih mečeva. U okviru regionalne lige poraženi su oba puta na domaćem parketu, od Borca, a potom i od Budućnosti. Takav start niko nije očekivao, jer se radi o rosteru koji je maloj meri menjan u odnosu na prošlu sezonu kada su bili dominantni. Sa druge strane FMP ima jednu pobedu i jedan poraz i potpuno odmorni i spremni dočekuju ovaj susret. Meč je na programu od 21h.

FMP: “Panteri” računaju na umor crno belih i nešto lošiju formu.

Kao i svake sezone jako zanimljiv roster gledamo u Železniku. Povratnik u ovaj sastav je Filip Čović koji je najbolje periode u karijeri imao upravo u ovom timu. On će predoviti FMP skoro u svim statističkim kategorijama, jer se radi o igraču koji provodi mnogo vremena na parketu i kod njega je često lopta u rukama. Sava Lešić je takođe povratnik u ABA ligu, igrač sa velikim iskustvom i neko ko će činiti okosnicu u reketu ovog tima. Plejada mladih igrača svake godine igra u FMP-u. Jedan od najtalentovanijih visokih igrača sa ovih prostora je Stefan Đorđević i od njega se očekuje da ove sezone pokaže napredak u svojoj igri i potvrdi potencijal koji mu se pripisuje. Tu je i već sada iskusni turski šuter Ulubaj i povratnik iz Crvene zvezde Nemanja Nenadić koji bi takođe potencijalno mogao da ima dobru sezonu. FMP će se oslanjati na brzu igru sa velikim brojem šuteva za tri poena i to je ono gde će tražiti svoju šansu, jer u igri pet na pet nemaju mnogo izgleda.

Partizan: Pobeda je imperativ na ovom meču i sve osim toga će biti katastrofa za crno bele.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije. Zaista jako loš start sezone za Partizan, poraz od Huventuda i Borca iz Čačka, potom ubedljiva pobeda protiv Venecije gde su pokazali da mogu. Nesrećan poraz od Budućnosti trojkom u zadnjoj sekundi i ubedljiv poraz od Uniksa u Kazanju. Igra crno belih je ono što zabrinjava, nema energije kao prošle sezone i mnogi upiru prstom u Vladu Šćepanovića, pa ćemo videti kakva je sudbina trenera Partizana u danima koji dolaze?!

Naš predlog:

Meč koji nam donosi veliki broj predloga. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Partizana i pobedu gostiju plaća kvotom 1.30. Ukoliko smatrate da FMP može do iznenađenja, Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 3.25. Mi smo izabrali treći predlog. A to je: gost pobednik meča sa hendikepom (+6.5) i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj tip. Ipak, smatramo da je Partizan mnogo kvalitetniji tim od FMP-a na svim pozicijama. imaju dubinu u rosteru i smatramo da će rutinski slaviti na ovom susretu i na taj način uspeti da izađu iz krize loših rezultata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.