Tip dana: Lids – Vulverhempton: Domaćin želi nastavak fantastične serije!

Poslednji meč petog kola engleske Premijer lige nam donosi duel između Lidsa i Vulverhemtpona.
Meč između ove ekipe je zakazan za 21 čas.

Lids: Sjajne partije na startu Premijer lige!

Fudbaleri Lidsa su konačno prošle sezone posle šesnaest godina uspeli da se vrate u Premijer ligu, što je bio povod za veliko slavlje navijača ove ekipe, koju sa klupe predvodi legendarni Marselo Bjelsa, ekscentrični argentinski stručnjak za kog neki smatraju da je genije, dok drugi tvrde da je “ludak”. Upravo mu je ovo drugo i nadimak, a deluje da njegovi izabranici u prvih nekoliko kola i igraju mečeve u skladu sa njegovim nadimkom.
Naime, Lids je u prvom kolu u jednom spektakularnom susretu doživeo poraz na gostovanju kod Liverpula, ali daleko od toga da su se obrukali na tom susretu, pošto je na kraju bilo 4:3.
Ono što je posebno interesantno je da je novajlija u ligi i u sledećem meču odigrao duel sa sedam golova, pošto su ovoga puta na svom terenu slavili protiv Fulama sa 4:3. Nakon toga su izabranici Marsela Bjelse slavili na gostovanju kod Šefilda, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je jasan pokazatelj da ova ekipa igra podjednako dobro u gostima i na svom terenu, što je uostalom bio slučaj prošle sezone kada su na jedan zaista dominantan način ušli u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Najzad, šlag na tortu je stavljen u prošlom kolu kada je Lids na svom terenu remizirao protiv favorizovanog Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 1:1, pa je sigurno da zbog svega toga svi navijači ove ekipe imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.

Vulverhempton: Cilj je plasman u Ligu Evrope!

Vulvsi su mimo svih očekivanja prošle sezone pružali izuzetno dobre partije u Ligi Evrope gde su stigli do četvrtfinala u kom su eliminisani od Sevilje koja je kasnije došla i do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju. Ipak, treba reći da su Vulvsi na tom četvrtfinalnom duelu imali jedanaesterac u dvanaestom minutu koji nažalost nisu iskoristili, a veliko je pitanje šta bi desilo da je Himenez tada pogodio.
Bilo kako bilo, sigurno je da će primarni cilj Vulverhemptona kada je ova godina u pitanju takođe biti plasman u Ligu Evrope, ali se mora priznati da će to biti izuzetno težak zadatak pošto je ove sezone konkurencija u Premijer ligi paklena.
Posle četiri odigrana kola, Vulvsi se nalaze na petnaestom mestu na tabeli i za sada imaju polovičan učinak pošto su na četiri meča ostvarili dve pobede i doživeli dva poraza.
U prošlom kolu su izabranici trenera Espirita Santa odigrali jedan dosta dobar meč i slavili na svom terenu protiv Fulama, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Pre toga je prošlosezonski četvrtfinalista Liga Evrope vezao dva neuspeha i to prvo na svom terenu od Sitija, a onda i na gostovanju kod Vest Hema kada su doživeli jedan od najubedljivijih poraza u poslednjih nekoliko šampionata, pošto je taj duel završen rezultatom 4:0.
Pre ta dva uzastopna poraza, Vulverhempton je došao do trijumfa u prvom kolu Premijer lige kada su na gostovanju kod Šefilda odigrali jedan izuzetno dobar susret i slavili sa 0:2.

Naš predlog

Peto kolo Premijer lige nam je donelo baš dosta zanimljivih mečeva a nema nikakve sumnje da će tako biti i u ponedeljak kada će Lids na svom terenu dočekati Vulerhempton. Domaćin igra sjajno na startu sezone zbog čega mu i dajemo prednost u ovom duelu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55. Deluje takođe da bi ovo mogao da bude i jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.