Tip dana košarka: Monaco vs Lokomotiva Kuban, derbi Evrokupa, “lokosi” gostuju u “kneževini”.

Monaco

Danas se od 18h sastaju dva tima koja su pokazala do sada da se radi o ozbiljnim kandidatima za sam vrh Evrokupa ove sezone. Monako je u svoj sastav doveo nekoliko zaista kvalitetnih igrača koji mogu da pokrivaju više pozicija. Na klupu je seo Zvezdan Mitrović i to izgleda jako dobro za sada. Sa druge strane, Lokomotiva već standardno svake sezone napravi jedan odličan roster, ali su rezultati izostajali. Pašutin će pokušati da to promeni ove sezone, a početak za sada obećava. U ovom susretu nas očekuje jedna brza i kvalitetna košarka na ove strane parketa.

Monaco: Veliki broj stranaca, ali odlično uklopljenih u sistem novog trenera.

Zvezdan Mitrović je seo na klupu Monaka posle odličnog posla koji je obavljao Saša Obradović. Tim iz kneževine je i ove sezone napravio jedan sjajan sastav koji može da se igra protiv svih timova u Evorkupu u egalu. Nekoliko zaista sjajnih košarkaša ima na raspolaganju crnogorski stručnjak. U timu su ostala dva najbolja igrača kada je prošla sezona u pitanju. Di Bost i O’Brajan, koji će i u ovoj sezoni činiti okosnicu igre. Pored njih, u ovaj tim je pristiglo nekoliko zaista odličnih napadača. Markus Najt koji je imao neverovatnu sezonu u BBL nemačkoj ligi i koji će pokrivati pozicije jedan i dva. Vesli Saunders i Daril Vilis su takođe sjajni igrači i Monako će i ove sezone igrati veoma snažnu i brzu košarku sa puno kontakta i igre u tranziciji. Biće zanimljivo videti koliko mogu ove sezone?! Za sada su startovali jako dobro, osim poraza u prošlom kolu od Virtusa, ali su i tamo odligrali jedan jako kvalitetan meč.

Lokomotiva Kuban: Lokomotiva mora da počne da igra na strani, kao što to radi u Kubanu na svom parketu.

Jevgeni Pašutin definitivno voli da radi u svojoj rodnoj zemlji. Lokomotiva je ponovo njegov tim za ovu sezonu. Nekoliko jako dobrih igrača igraju za ovaj tim, iako su imali nešto slabiji budžet za sklapanje tima. Džordan Kroford je igrač koji je doveden da napravi razliku kada je napad u pitanju Bivši NBA igrač zaista može na mnoge načine da ubacuje poene i on je jedan od najboljih igrača ovogodišnjeg Evrokupa. Pored njega u spoljnoj liniji društvo će mu praviti Vil Kamings, sjajni plej koji je već drugu sezonu u ovom timu. Svoju ulogu je našao i Mindaugas Kuzminskas koji provodi najviše minuta na poziciji trojke u ovom timu. Alan Vilijams je daleko najbolji visoki igrač ovog sastava i od njega će mnogo zavisiti igra „lokosa“ ove sezone. Pokazao je ovaj centar da će biti jedan od najboljih igrača Evrokupa i da će se sasvim sigurno sledeće sezone preseliti u neki od evroligaških timova ukoliko “lokosi” ne izbore to mesto.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog domaćin pobednik meča sa hendikepom (-3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.79 za taj hendikep. Jednostavno smatramo da je Monako bolja ekipa kada igra na svom parketu u jednom jako nezgodnom ambijentu, iako nema publike. Što se tiče košarkaških aspekata, poraženi su od Virtusa i žele da se vrate na pobednički kolosek. Kao što smo napomenuli, Lokomotiva ne igra najbolje kada gostuje i to im je velika mana, pa i tu vidimo dobre strane ovog predloga. Ukoliko Monako odigra na svom prepoznatljivom nivou, smatramo da gosti iz Kubana nemaju šanse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.