Tip dana: Mančester Siti – Liverpul: Ko će do trijumfa u duelu dva poslednja šampiona Engleske?

U nedelju su na programu poslednji mečevi osmog kola engleske Premijer lige, a za vas smo svakako pripremili veliki derbi ovog kola, verovatno i duel dva najozbiljnija kandidata za osvajanje šampionskog pehara, ali i meč između dva poslednja prvaka Premijer lige.
U nedelju, sa početkom od 17 časova i 30 minuta, Mančester Siti će na svom terenu dočekati Liverpul.

Mančester Siti: Očekivali smo dosta više!

Pre početka šampionata je Mančester Siti slovio za možda i prvog favorita za osvajanje Premijer lige, ali se u ovom trenutku posle sedam odigranih kola ova ekipa nalazi na izuzetno lošem desetom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Sautempton, koji se mimo svih očekivanja nalazi na liderskoj poziciji.
Ne treba naravno zaboraviti da su čelni ljudi kluba pred početak Premijer lige pričali o tome kako je ove godine apsolutni prioritet napad na Ligu šampiona, a kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba reći da se “građani” posle tri odigrana kola nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih devet bodova, i sigurno je da su blizu svog primarnog cilja, a to je svakako plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
No, vratimo se na Premijer ligu gde “građani” imaju ogromnih problema što apsolutno niko nije očekivao. Izabranici Pepa Gvardiole su u prošlom kolu slavili uz dosta muke na gostovanju kod Šefilda, a taj duel je završen rezultatom 0:1, i zaista je za Siti karakteristično to da ove sezone postižu mali broj golova, ali ruku na srce, “građani” dosta teško i primaju golove,
Trener Pep Gvardiola, za ovaj meč neće moći da računa na Aguera, Fernandinja i Mendija, pa je sigurno da vicešampiona očekuje izuzutno težak posao protiv ljutog rivala.

Liverpul: I pored nešto slabijih partija – prvo mesto!

Fudbaleri Liverpula ne blistaju u ovom šampionatu, ali se i pored toga nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Sautempton, koji ruku na srce ima meč više.
“Redsi” ipak imaju evidentnih problema u igri, a mora se priznati da je na to uticala i teška povreda Van Dajka koji će najverovatnije pauzirati do kraja sezone, što se svakako osetilo u zadnjoj liniji tima. U prošlom kolu Premijer lige, izabranici Jirgena Klopa su slavili na svom terenu protiv Vest Hema, a junak tog susreta, ali i onog u okviru trećeg kola Lige šampiona je bio Žota.
Kada smo već kod Lige šampiona, valja napomenuti da su “redsi” u prošlom kolu ostvarili ubedljiv trijumf na gostovanju kod sjajne Atalante, a taj meč je završen rezultatom 0:5.
Kada je u pitanju prošla sezona, navijači Liverpula imaju mnogo razloga za slavlje, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to i titula do koje su fudbaleri Liverpula došli posle čak trideset godina pauze. To je između ostalog i bio primarni cilj “redsa” koji su na kraju imali čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, a sigurno je da je ta razlika mogla da bude i ubedljivija da izabranici Jirgena Klopa nisu nešto lošije odigrali finiš šampionata, što im svakako ne treba zameriti.

Naš predlog

Verovatno da je u ovom trenutku ovo duel dve najkvalitetnije engleske ekipe, što nam garantuje pravi spektakl i velika je šteta što ovom duelu neće moći da prisustvuju navijači. Bilo kako bilo, kada se sve sabere i oduzme dolazimo do zaključka da su gosti dosta bolje započeli ovaj šampionat od “građana” i mišljenja smo da izabranici Pepa Gvardiole neće slaviti na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83. Treba ovde bez ikakve sumnje očekivati golove i to na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.
Za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa čistom dvojkom koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.