Tip dana: Đirona – Las Palmas: Očekivali smo više od obe ekipe!

U ponedeljak je na programu poslednji meč 11. kola španske Segunde u kom će Đirona na svom terenu dočekati Las Palmas.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Đirona: Primarni cilj je ulazak u La Ligu!

Kada se sve sabere i oduzme, nema nikakve sumnje da smo od Đirone očekivali dosta bolje partije na startu španske Segunde.
Naime, nekadašnji prvoligaš se trenutno nalazi tek na četrnaestom mestu na tabeli, što je daleko od pozicije koja bi zadovoljila sve navijače ovog kluba, a poznato je da je primarni cilj Đirone i ove sezone ulazak u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Nije na najbolji način ekipa iz Katalonije startovala u ovom šampionatu, ali ono što svakako treba napomenuti je da u poslednje vreme pružaju dosta bolje partije.
Naime, ova ekipa na četiri poslednja susreta ne zna za poraz, a u tom periodu su ostvarili dva trijumfa i dva remija. U prošlom kolu je Đirona remizirala na gostovanju kod Saragose u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2. I pre toga su izabranici trenera Franciska remizirali i to na gostovanju kod Almerije kada nije bilo golova.
Pre svega toga je Đirona odigrala dva sjajna meča i upisala dva trijumfa, pošto su prvo bili bolji od Kasteljona na gostovanju, a potom i od Kartagene, na svom terenu kada je bilo 2:1.
U poslednjem međusobnom susretu protiv Las Palmasa, Đirona je remizirala na gostovanju kod ove ekipe, a na tom susretu nije bilo pogodaka.

Las Palmas: Očekivali smo dosta više!

Kao što smo konstatovali za Đironu, potpuno isto važi i za Las Palmas, a to je da smo daleko više očekivali od ovog tima na startu šampionata.
Poput Đirone i Las Palmas želi da sezonu završi na mestu koje donosi plasman u La Ligu, ali kako sada stvari stoje deluje da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na 16. mestu na tabeli i imaju samo bod manjka od Đirone, kod koje između ostalog i gostuju ovog puta u poslednjem duelu 11. kola španske Segunde.
U poslednje vreme Las Palmas ima dosta problema, pa su tako na tri poslednja susreta bez trijumfa, a u tom periodu su doživeli dva poraza i jedan remi. U prošlom kolu je ovaj tim na svom terenu doživeo neočekivan poraz od Ovijeda, kada je bilo 1:2.
Ni pre toga se izabranici “Cuca” Zigande nisu proslavili pošto su na gostovanju kod Albasetea odigrali 1:1, a ne treba zaboraviti da se taj tim nalazi u donjem delu tabele, i evidentno mu predstoji grčevita borba za opstanak.
Za kraj, pre tog neuspeha kod Albasetea, Las Palmas je doživeo poraz i na gostovanju kod novajlije Kartagene, kada je bilo više nego ubedljvih 3:0.

Naš predlog

Svakako da će i jedna i druga ekipa učiniti sve da dođe do trijumfa na ovom susretu. To nam potencijalno može doneti golove na obe strane zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.65. Za kraj, ne treba zaboraviti da Đirona važi za tim koji igra dosta dobro na domaćem terenu, pa vam zato hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.