Tip dana košarka: Khimki vs CSKA, ponedeljak nam je ostavio meč za košarkaške sladokusce!

CSKA

Dva evroligšaka tima se sastaju u okviru VTB lige. Himki dočekuje ekipu CSKA i ovaj meč je na programu od 18h. Timovi su u paklenom ritmu, očekuju ih mečevi u Evroligi ove nedelje, dok sledeća nedelja donosi dupli program u tom takmičenju. Himki je konačno uhvatio pravi ritam, a to se poklopilo sa kompletiranjem tima. Imali su brojne kadrovske probleme, ali sada je to prošlost. CSKA hvata svoj ritam, posle nekih neočekivanih poraza u Evroligi. CSKA će i ove sezone biti jedan od glavnih konkurenata za osvajanje VTB lige, kao i Evrolige.

Khimki: Šved se vratio na parket i odmah je uzeo stvari u svoje ruke.

Ekipa Himkija svake godine fura istu priču. Prošle sezone su imali nekoliko jako dobrih partija, ali isto tako razočarali su na nekim utakmica koje su morali da odigraju bolje. Aleksej Šved će i ove sezone imati najveću ulogu u napadu, ali pored njega u klub je došao i Erik Mekalum koji je ozbiljna košgeterska pretnja. Ostatak tim je ostao gotovo isti, osim što je za ovu sezonu povratnik Džordan Miki ponovo okosnica u reketu, a društvo će mu praviti bivši NBA igrač i pojačanje iz Bajerna, Greg Monro. Himki igra prepoznatljivu košarku sa velikim brojem kontra napada i šuteva za tri poena. U tom takvom brzom ritmu pokušavaju da slome svoje protivnike. Rimas Kurtinaitis je na klupi ovog sastava i ništa se neće u filozofiji igre menjati. Konačno su se kompletirali posle povreda i konačno mogu da igraju u rotacijama koje su najbolje po tim.

CSKA: Dimitris Itudis ima razloga za zadovoljstvo. Njegov tim konačno hvata ritam.

Kako se prethodna sezona nije završila, CSKA je i dalje aktuleni šampion Evrolige i tim koji juri odbranu trofeja. Dimitris Itudis je ove sezone napravio nekoliko izmena. Pre svega mislimo na igrače u reketu, gde je CSKA doveo dva jako kvalitetna igrača. Nikola Milutinov i Toko Šengelija su pojačali CSKA u ovom prelaznom roku i postali su definitivno jedan od najjačih centarskih tandema u Evropi. Ostanak Majka Džejmsa je veliko pojačanje za ovaj roster, jer je on apsolutni lider ovog tima. Darun Hilijard i Johanes Vojtman su takođe tu, igrači koji su dali dobar doprinos prošle sezone, kao i Nikita Kurbanov koji će ponovo čuvati protivničke najbolje igrače. Veliko pojačanje za ovaj sastav je i oporavak Vila Klajburna koji je veoma bitan faktor u igri moskovskog giganta. Još jedna kvalitetna sezona za CSKA u svim takmičenjima.

Naš predlog:

Sa ovog meča smo izabrali predlog za koji mislimo da može da dođe bez problema, jer su ekipe takve da se ovaj tip nameće kao logično rešenje. Predlog je: ukupan broj poena na meču veći od 165.5 i Meridianbet daje kvotu 1.73 za taj predlog. Očekujemo utakmicu na zaista veliki broj poseda i samim tim i poena. Himki igra u najbržem ritmu u celoj Evropi i to će se videti na ovom susretu, dok sa druge strane CSKA zna da odgovori na to. nekoliko igrača u oba tima koji mogu da postižu poene u serijama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.