DAN ZA ISTORIJU – Srbija napada Škote za plasman na EURO 2021

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo 2021. godine! Ostala je još samo jedna utakmica koja odlučuje “sudbinu” naših fudbalera, kada je u pitanju EURO 2021.

Finale plej-ofa odigraće se večeras (20:45h) na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.

Da li ste spremni za meč decenije za našu zemlju?

Znamo ko sigurno jeste i zbog toga smo vam spremili iznenađenje specijalno za utakmicu decenije – na OVOM LINKU vas čeka poklon od čak 1.000 DINARA za sportsko klađenje!

Bez ijednog uslova bonus možete odmah preuzeti OVDE.
Iskoristite vrhunsku promociju u sportskoj kladionici Meridian i podržite “Orlove” u važnom meču.

Još samo jedna prepreka je ostala na ostvarenju dugo čekanog sna za “Orlove”. Naime, fudbalska reprezentacija Srbije, otkako naša zemlja postoji kao nezavisna država, nikada nije učestvovala na Evropskom prvenstvu.
Poslednji put je reprezentacija Jugoslavije nastupala na EP pre 20 godina.
Da podsetimo, izabranici Ljubiše Tumbakovića savladali su u polufinalu baraža selekciju Norveške, rezultatom 2:1. Sergej Milinković Savić zatresao je mrežu protivnika u 82. minutu, da bi samo šest minuta kasnije Matijas Norman izjednačio rezultat i učinio da meč i posle produžetaka bude neizvestan.

Međutim, heroj duela sa Norvežanima, spretan i okretan Sergej Milinković Savić uspeo je da u 102. minutu postigne pogodak i upiše veoma važnu pobedu naše selekcije.

S druge strane, fudbalska reprezentacija Škotske odigrala je veoma neugodan meč sa selekcijom Izraela u polufinalu plej-ofa. Čak i nakon produžetaka, rezultat na semaforu bio je 0:0, tako da su jedanaesterci odlučili pobednika u ovom duelu.

Škoti su bili bolji (5:3), a presudan šut za reprezentaciju sa “Ostrva” izveo je Keni Meklin i tako ugasio svaku nadu Izraelcima.

Do sada su selekcije Srbije i Škotske ukupno dva puta odmerile snage. Dobra vest je da naša reprezentacija ni u jednom od ova dva meča nije poražena.

Ono što je činjenica, Srbija u poslednjih pet zvaničnih mečeva ima skor od dva poraza, dve nerešene utakmice i jedne pobede.

Svojim učešćem u Ligi nacija ove sezone definitivno se ne može pohvaliti. Izabranici Ljubiše Tumbakovića nijednom nisu trijumfovali. Porazna statistika glasi – dva remija, dva poraza i poslednje mesto u grupi koje bi nas vratilo u Ligu C.

S druge strane, Škoti se trenutno nalaze u seriji od osam neporaženih mečeva u svim takmičenjima – sedam pobeda i remi.

Međutim, uprkos boljoj formi Škota, zbog prednosti domaćeg terena i boljeg skora u međusobnim duelima, Srbija je favorit u večerašnjem duelu.

Naime, šansa da se “Orlovi” plasiraju na EURO 2021 iznosi čak 59 odsto, dok je verovatnoća da Škotska ponedi svega 16 odsto.

Bilo kako bilo, biće ovo jedan veoma interesantan duel, a kakva su vaša očekivanja?

Može li Srbija konačno da se plasira na Evropsko prvenstvo?

11 Comments

  1. Procenti su na strani Srbije 59-16% kvota 1,85, dolaze u oslabljenom sastavu, prednost domaćeg terena doduše bez navijača sve ukazuje da pobeđujemo večeras.

  2. Do početka utakmice ostalo je još 5 sati, iskreno se nadam i želim da preskočimo i ovu prepreku. Realno smo kvalitetnija ekipa od Izraela tako da ne bi trebalo da bude nekih problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.