Tip dana košarka: Barcelona vs Fenerbahce, očekuje nas košarkaški klasik u “Blaugrani”.

Barcelona

Ova dva tima se svake sezone takmiče na najvišem nivou. Barselona je napravila jedan neverovatan tim i igraju sada još bolje u odnosu na prošlu sezonu. Novi trener je doneo jednu specifičnu vrstu energije, kao i veliki broj taktičkih zamisli. Sa druge strane, turski tim je takođe napravio promenu na mestu prvog stratega, doveli su nekoliko novih igrača i ovaj tim ima potpuno novu filozofiju košarke u odnosu na prethodne sezone. U dobrom raspoloženju dočekuju oba tima ovaj susret. Na programu je od 21h u “Blaugrani” i kao što smo naveli ovo je pravi košarkaški klasik.

Barcelona: Mirotić i Kalates su apsolutni lideri ovog tima.

Barcelona nije bitnije menjala svoj tim u odnosu na prošlu sezonu koja je prekinuta zbog “korona” virusa. Dva imena su bitna da se istaknu kada je analiza ovog tima u pitanju. Prvo je Šarunas Jasikevičijus, koji je iz redova Žalgirisa seo na klupu katalonskog kluba i drugo je Nik Kalates koji je kao jedan od najboljih plejmejkera u Evropi pojačao spoljnu linije Barselone. Očekujemo pun doprinos oba pojačanja. Šarunas će Barseloni doneti čvrstinu i preko potrebnu disciplinu, dok o kvalitetima Nika Kalatesa ne treba trošiti reči. Naravno, prva zvezda ekipe Nikola Mirotić i ove sezone predstvalja prvu napadačku opciju, a tu su takođe i Kori Higins, Brendon Dejvis i Toma Ertel. Adam Hanga i Pjer Orijola svojim iskustvom su tu da pomognu, kao i sjajni šuter Kajl Kjurik koji je produžio ugovor sa timom iz “Blaugrane”. Igraju zaista sjajno u ovom delu sezone i od njih se očekuju najviši ciljevi.

Fenerbahce: Bez DeKoloa, ali sa velikim samopouzdanjem zbog dobrih minulih rezultata.

Igor Kokoškov je ovog leta preuzeo tim Fenera posle odlaska Željka Obradovića. Jedan veoma uspešan period je iza ovog tima, čak se može reći i istorijski. Sada je počelo novo poglavlje sa novim stručnim štabom i nekim novim licima u rosteru. Pre svega važno je napomenuti da je ostanak DeKoloa i Jana Veselog veoma bitna stavka u građenju tima i to je prva velika pobeda Kokoškova kao trenera. Slukas je napustio tim, kao i Datome. nekoliko jako zanimljivh lica ćemo gledati ove sezone u ovom sastavu. Pre svega mislimo na Bartela i Ulanovasa koji su imali odlične sezone u Bajernu, odnosno Žalgirisu. Atipični su igrači i mogu da se podrede sistemu igre u kojem nastupaju. Na poziciji organizatora igre došao je doskorašnji plej Crvene zvezde, Lorenco Braun i on će biti veliko pojačanje za ovaj tim. De Kolo se povredio, ali ono što je bitno, Ali Muhamed je podigao nivo igre i imaće bitnu ulogu sada u ovom rosteru.

Naš predlog:

Meč koji nam donosi veliki broj mogućih predloga. Barcelona je favorit na ovom susretu i pobedu domaćina Meridianbet plaća kvotom 1.27. Ukoliko smatrate da Fener može do iznenađenja na ovom meču, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 3.75. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 71.5 i Meridianbet daje kvotu 1.73 za taj predlog. Jednostavno, smatramo da je Fenerbahce dovoljno kvalitetan tim da ide preko ove granice. Imaju igrače koji mogu da budu jako opasni po koš protivnika i to su pokazali protiv Himkija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.