Tip dana: Srbija – Škotska: Najvažniji meč “orlova” u poslednjih 20 godina!

U četvrtak su na programu plej of mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2021. godine, a za vas smo ovog puta naravno pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će Srbija dočekati Škotsku.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Ispit generacije!

Nisu iz tabora “orlova” krili da je primarni cilj ove godine plasman na Evropsko prvenstvo, i da će svakako Liga nacija biti u drugom planu. To se najbolje videlo u polufinalu baraža za plasman na EP, kada su izabranici Ljubiše Tumbakovića odigrali jednu od najboljih partija u poslednjih desetak godina i zasluženo slavili na gostovanju kod Norveške, koja je pre početka tog susreta važila za favorita.
Orlovi su golovima Sergej Milinković-Savića ostvarili jednu od najvažnijih pobeda u poslednje vreme i zakazali meč protiv Škotske, gde će pobednik tog duela ići na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, iako je prvobitno bilo planirano da to bude ove, ali je sve odloženo zbog poznate situacije sa virusom korona.
Odmah nakon te velike pobede u Oslu, “orlovi” su ponovo odigrali jedan izuzetno loš meč pošto su na stadionu “Rajko Mitić” doživeli poraz od Mađara, ali treba napomenuti da je Ljubiša Tumbaković odmorio svoje najbolje fudbalere nakon napornog meča u Norveškoj.
Najzad, u prošlom kolu Lige nacija su “orlovi” ponovo blistali na gostovanju kod Turske, ali su nažalost izabranici Ljubiše Tumbakovića prokockali prednost od dva gola i na kraju su morali da se zadovolje samo remijem, pa je sva prilika da će naredne sezone igrati u slabijoj diviziji.
Inače, u poslednjem međusobnom okršaju sa Škotskom, Srbija je slavila sa 2:0, a bilo je to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje je održano 2014. godine kada je Srbiju predvodio Siniša Mihajlović, koji nije uspeo da obezbedi “orlovima” plasman na najveću smotru fudbala.

Škotska: Mogu li Škoti do plasmana na Evropsko prvenstvo?

Pre svega, treba reći da su Škoti ispunili svoj primarni cilj, a to je svakako bio plasman u plej of kvalifikacija za Ligu Evrope, i sigurno je da će dati sve od sebe da dođu do plasmana na evropsku smotru fudbala. Ipak, sve to neće biti nimalo lak zadatak pošto gostuju Srbiji koja barem na papiru važi za kvalitetniju ekipu.
Krenimo redom. Što se prošle sezone u Ligi nacija tiče, Škoti su igrali zaista sjajno i u konkurenciji Albanije i Izraela zauzeli prvo mestu u grupi uz tri boda i jedan poraz. To je ovoj ekipi i donelo plasman u polufinale baraža u kom su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali Izrael, iako je utisak da se baš i nisu proslavili na tom susretu, i veliko je pitanje šta bi bilo sa Škotima da su naišli na neku kvalitetniju reprezentaciju.
Ako se osvrnemo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo dolazimo do zaključka da se ova ekipa dosta dugo držala solidno na tabeli, ali je ipak svakako utisak da u konkurenciji Belgije i Rusije nisu mogli više.
Što se tiče nove sezone u Ligi nacija, mora se priznati da Škoti pružaju sjajne partije. Naime, ova selekcija se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirane Čehe. U prošlom kolu je protivnik “orlova” u okviru drugog kola Lige nacija u derbiju kola slavio nad Češkom na svom terenu a taj duel je završen rezultatom 1:0 čime su se Škoti učvrstili na prvo mesto na tabeli, i svakako da ukoliko nastave sa ovakvim partijama očekuje ih plasman u veću diviziju.
Inače, poznato je da Škoti dosta lošije igraju na gostovanjima u odnosu na brutalne partije koje pružaju na svom terenu, ali je sigurno da to ovog puta neće biti izgovor, pošto je ulog najviši mogući, a to je naravno, plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da su “orlovi” ipak favoriti na ovom meču zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Ono što su izabranici Ljubiše Tumbakovića prikazali u meču protiv Norveške je bilo nešto najbolje što smo od “orlova” videli još iz vremena kada je ovu selekciju sa klupe predvodio legendarni Radomir Antić. Utisak je da će Srbija od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Škota zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar dva gola na ovom susretu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.