Tiket dana (četvrtak, 12.11.2020)

tiket dana

Danas je dan D za osam evropskih reprezentacija koje igraju finale baraža za odlazak na EURO. Mesta ima samo za još četiri, a hoće li Srbija, prvi put posle 2000. godine, i Makedonija prvi put u istoriji na Evropsko prvenstvo, saznaćemo posle 90 ili 120 minuta borbe protiv Škotske odnosno Gruzije.

Severna Irska – Slovačka – x,0-2 @ 3.40 u Meridianbet

Po nama, Severni Irci i Slovaci imaju podjednake šanse da dođu do EURA drugi put u svojoj istoriji i druogo uzastopnog. Obe selekcije su debitovale pre četiri godina na kontinentalnom šampionatu i nisu bile loše. Prošle su grupnu fazu i zaustavljene u eliminacinoj. Sad nisu uspele da se kroz kvaifikacije domognu plasmana, ali je tu Liga nacija kao spas. Mada su i jedna i druga reprezentacija bile poslednje u svojim grupama B divizije, imale su sreću da su selekcije plasirane ispred njih do EURA stigle preko kvalifikacija, pa su uskočile na njihovo mesto u baražu. U polufinalu Severna Irska je napravila iznenađenje i pobedom nad Bosnom na ”Grbavici”, posle boljeg izvođenja penala, stiga do finala. Lako je moglo da se desi da im rival bude Republika Irska, a to bi onda bio pravi derbi, ali su Slovaci sprečili taj duel, eliminisavši Republiku Irsku na isti način, boljim šutiranjem jedanaesteraca. U odnosu na prethodni EURO obe selekcije imaju nove selektore. Na klupi Severne Irske umesto Majkla O'Nila sada je Englez Ijan Baraklaf, koji nije najbolje startovao u svom mandatu, pošto Irci nemaju pobedu u regularnom toku već sedam utakmica unazad. Sve će se to zaboraviti ukoliko odu na Evropsko prvenstvo. Slovake predvodi Štefan Tarkovič, kome će ovo biti debi na klupi, ali je već bio pomoćnim Jana Kozaka u Francuskoj na prethodnom šampionatu Evrope. Prethodnog selektora Ota Brunegrafa posla su stajali porazi u Ligi nacija, pogotovo poslednji od Izraela u Bratislavi. Slovaci žele na EURO i odlučili su se na šok terapiju. Prethodni meč ove dve selekcije bio je prijateljski i tako je i okončan, rezultatom 0:0. Sada je ulog ogroman, ali mi jednostavno ne vidimo golove, bar ne u prvih 90 minuta. Naš predlog je nerešen ishod, uz igru 0-2 gola, jer ostavljamo mogućnost da bude 1:1. Za ovu kombinaciju x,0-2 gola u kladionici Meridianbet dobija se kvota 3.40.

Engleska – Republika Irska – 1/1 @ 2.00 u Bet365

Posle sedam uzastopnih utakmica bez poraza Englezi su poklekli protiv Danske u utakmici Lige nacija, i to na svom ”Vembliju”. Prethodni poraz doživeli su u Češkoj u kvalifikacijama za EURO, a pre toga još u borbi za treće mesto na Mundijalu u Rusiji od Belgije. Dakle, ”Gordi Albion” je ponovo ekipa sa ozbiljnim namerama u svim takmičenjima. Sada su u svojoj grupi A divizije Lige nacija na deobi drugog mesta sa Dancima, dok je Belgija prva sa dva boda više. Šanse za osvajanje prvog mesta postoje, ali će im najverovatnije trebati trijumf u Belgiji. Za preostala dva okršaja, sa Belgijom i Islandom, poslednja priprema biće duel sa selekcijom Republike Irske sa kojom su poslednji put igrali još pre više od pet godina. Zanimljivo je da su prethodnih pet utakmica između ove dve selekcije, računajući i prijateljska odmeravanja snaga, okončana remijem, a da su Englezi poslednji put slavili još 1980. godine u kvalifikacijama za EURO. Zašto češće nisu igrali, razlozi leže i u političkim prilikama, ali evo, i vremena se menjaju. Irci ne doaze u dobrom momentu u London. Nisu pobedili na prethodnih šest utakmica, a jedino što može da hrabri je činjenica što su na četiri utakmice Lige nacija primili samo tri gola. Onoaj drugi deo, ofanzivni, je katastrofalan, pa su za to vreme uspeli da postignu samo jedan pogodak. Englezi, pak, imaju strašan napad. Predvodi ga Hari Kejn koji je u nedleju postigao svoj 150. gol u Premijer ligi. Tu su i odlični Kalvert-Luin, Rahim Sterling, Džejdon Sančo, Džek Griliš i ostali. Sigurno će Sautgejt malo kombinovati tim pred važan meč u Briselu, ali verujemo da želi da pobedi Irce. Naš predlog je prelaz 1/1 za koji u kladionici Bet365 dobijate kvotu 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Bet365 iznosi 6.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.