Tip dana: Monako – PSŽ: “Sveci” spremaju seču “kneževa”!

Od petka su na programu mečevi 11. kola francuske Lige 1, a ovo kolo nam donosi i veliki derbi francuskog fudbala, u kom će Monako na svom terenu dočekati aktuelnog šampiona, ekipu PSŽ-a.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Monako: Sjajna forma “kneževa”!

Pamtimo svi dobro onu generaciju Monaka od pre nekoliko godina na čelu sa Mbapeom i Bernardom Silvom koja je prekinula višegodišnju dominaciju PSŽ-a, ali samo na kratko, pošto su “kneževi” već sezonu posle toga imali velike probleme i praktično su jedva došli do opstanka u društvu najboljih.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, uprava kluba iz kneževine je pred svoje fudbalere postavila jasan cilj a to je plasman u Ligu šampiona, ali je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno, pošto Monako nije na najbolji način započeo ovu sezonu.
Ipak, utisak je da kako vreme prolazi tako i izabranici Nika Kovača pružaju sve bolje partije, pa se posle desetog odigranog kola nalaze na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Lil, što nam govori da se u ovom trenutku “kneževi” nalaze veoma blizu pozicije koja naredne sezone vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U poslednja dva kola je Monako odigrao dva izuzetno dobra susreta i to prvo na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe Bordoa, koju su bez većih problema savladali sa 4:0.
Nakon toga su izabranici trenera Kovača odigrali još jedan sjajan susret, ali ovoga puta na gostovanju i to kod Nice, gde su slavili sa 1:2, što je bila druga pobeda za Monako u gostima, nakon što su pre toga na startu šampionata slavili i kod Meca kada je bilo 0:1.
Inače, trener ekipe iz kneževine za ovaj susret najverovatnije neće moći da računa na Golovina, Lekomta i Ben Jedera koji je pozitivan na koronavirus.

PSŽ: Imaju li “sveci” dostojnu konkurenciju u Ligi 1?

Nakon višegodišnje dominacije u francuskoj Ligi 1, sigurno je da će Parižani učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do trofeja u Ligi šampiona, ali ih opet očekuje jako težak zadatak. Čini se da su prošle sezone “sveci” bili nikad bliži “ušatom” trofeju, pošto su većim delom takmičenja igrali na izuzetno visokom nivou, ali su nažalost poraženi u finalu od Bajerna iz Minhena, iako deluje da su bili dosta bolja ekipa na terenu. Nažalost, Bavarci su iskoristili sve svoje šanse, Parižani nisu, i na kraju su morali da se zadovolje sa titulom vicešampiona Evrope, što takođe nije malo dostignuće.
Inače, nakon katastrofalnog starta francuskog šampionata, mora se priznati da fudbaleri PSŽ-a pružaju sve bolje partije. Naravno, ne treba zaboraviti da je upravo taj loš start prvenstva došao zbog koronavirusa koji je ušao u ekipu, pošto glavne zvezde Parižana nisu nastupale u prva dva kola, što je i dovelo do dva vezana poraza.
U ovom trenutku se izabranici Tomasa Tuhela nalaze na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz čak pet boda viška u odnosu na drugoplasirani Lil. U prošlom kolu je PSŽ u derbiju kola slavio na “Parku Prinčeva” protiv Rena, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Međutim, što se tiče Lige šampiona deluje zaista da su Parižani mogli i morali dosta više. Naime, u ovom trenutku se “sveci” nalaze tek na trećem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, i praktično im visi plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je još odavno postavljeno kao primarni cilj za ovu sezonu, a u prošlom kolu su poraženi na gostovanju kod Lajpciga kada je bilo 2:1.
Inače, po svemu sudeći Tomas Tuhel za ovaj duel po svemu sudeći neće moći da računa na Veratija, Nejmara, Ikardija, Drakslera i Bernata pa je sigurno da Parižane očekuje izuzetno težak posao.

Naš predlog

Po tradiciji, na mečevima između ove dve ekipe uglavnom ima dosta golova, a mišljenja smo da bi to slučaj mogao da bude i ovog puta. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94. Za očekivati je da oba tima na ovom duelu postignu makar po jedan gol pa vam zato savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48. Na poslednjih deset međusobnih susreta su fudbaleri PSŽ-a dali makar dva Monaku i utisak je da bi to mogao da bude slučaj i ovog puta zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.39.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.