Tip dana košarka, Partizan vs Crvena zvezda, prvi večiti derbi ove sezone!

derbi

Turbulenta nedelja je iza nas kada je evropska košarka u pitanju. “Korona” virus je odradio svoje i u timovima širom starog kontinenta i tek sada se polako stvari stabilizuju u brojnim timovima. Zato je ova nedelja bila ta u kojoj su srpski klubovi igrali po dva meča. Prvi večiti derbi ove sezone doneće nam odgovore na mnoga pitanja. Crno beli su domaćini, naravno bez prisustva publike i sa brojnim kadrovskim problemima. Sa druge strane Crvena zvezda jeste putovala mnogo, igrači su umorni, ali Saša Obradović ima 14 kvalitetnih košarkaša koji mogu da igraju u punom intezitetu. Ponedeljak u 21h je termin rezervisan za ovaj meč.

Partizan: Bez Jaramaza i najverovatnije Pejdža na prvi ovosezonski derbi.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije, međutim početak to nije pokazao. Povredili su se Jaramaz i Mozli i cenu lošeg otvaranja sezone platio je Vlado Šćepanović. Umesto njega na klupu crno belih seo je Sašo Filipovski. Videćemo koliko će on moći da donese crno belima. Mozli se vratio ove sedmice u duelima protiv Uniksa i Huventuda, pa se njegov nastup očekuje. Povreda Pejdža na treningu je ozbiljno poremetila planove crno belima.

Crvena zvezda: Tim polako pronalazi hemiju sa novim igračima i hvataju pravi ritam.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri. Lojd se na ovom početku sezone izdvojio kao lider ovog tima kada je napad u pitanju, dok je Volden posle nešto slabijeg otvaranja, sada uhvatio svoj prepoznatljiv ritam. Ček se još da centarska linije počne da igra u pravom ritmu i to će onda biti ona ekipa koju priželjkuje da vidi njihov trener Saša Obradović.

Naš predlog:

Derbi mečevi uvek donose veliki broj mogućnosti kada se bira predlog. Meridianbet je izašao sa jako dobrom ponudom za ovaj susret. Kao favorita na ovom meču vide ekipu Crvene zvezde i pobedu gostiju plaćaju kvotom 1.31. Ukoliko smatrate da crno beli mogu da nastave dobar niz iz ove nedelje, Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 3.15. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: gost pobednik meča sa hendikepom (+5.5) i Meridianbet daje kvotu 1.68 za taj tip. Smatramo da je ovo dobar predlog, jer Partizan sa povredom Pejdža ima ozbiljnih problema na spoljnim pozicijama i smatramo da će to biti presudno na ovom meču.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.