Tip dana: PSŽ – Lajpcig: Vicešampion Evrope na pragu ispadanja ako ne ukroti “bikove”!

U utorak se nakon tronedeljne pauze nastavlja Liga šampiona, i već u četvrtom kolu nas očekuje pregršt zanimljivih mečeva, od kojih smo za vas ovog puta izabrali duel koji će se odigrati na “Parku Prinčeva” gde će fudbaleri PSŽ-a dočekati Lajpcig.
Duel između ove dve zaista sjajne ekipe je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Veliki problemi u Ligi šampiona!

Po svemu sudeći, ako uzmemo u obzir sve ono što smo vieli od Parižana kada je ova sezona u pitanju, slobodno možemo konstatovati da smo očekivali makar malo više.
Iako se izabranici Tomasa Tuhela nalaze na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1, u prošlom kolu su dozvolili sebi nešto što se nikad ne dešava. Naime, PSŽ je vodio na gostovanju kod Monaka sa 0:2, da bi na kraju ekipa iz kneževine napravila potpuni preokret i došla do veoma važnih bodova u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba reći da PSŽ ima dosta problema, i praktično su na rubu eliminacije ako u utorak uveče ne savladaju nimalo naivni Lajpcig.
Naime, izabranici Tomasa Tuhela se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, a do sada su ostvarili jedan trijumf i dva poraza.
Inače, nakon višegodišnje dominacije u francuskoj Ligi 1, sigurno je da će Parižani učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do trofeja u Ligi šampiona, ali ih opet očekuje jako težak zadatak. Čini se da su prošle sezone “sveci” bili nikad bliži “ušatom” trofeju, pošto su većim delom takmičenja igrali na izuzetno visokom nivou, ali su nažalost poraženi u finalu od Bajerna iz Minhena, iako deluje da su bili dosta bolja ekipa na terenu. Nažalost, Bavarci su iskoristili sve svoje šanse, Parižani nisu, i na kraju su morali da se zadovolje sa titulom vicešampiona Evrope, što takođe nije malo dostignuće.

Lajpcig: Primarni cilj je plasman u nokaut fazu!

Sigurno je da više dobre partije Lajpciga nisu slučajnost. Naime, ova ekipa poslednjih godina beleži sjajne rezultate, a nekako je utisak da se kruna svega toga desila prošle sezone kada su mimo svih očekivanja stigli do polufinala Lige šampiona, gde su zaustavljeni upravo od PSŽ, kod koga između ostalog i gostuju ovog puta, i sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno uzbuljiv susret.
Krenimo redom. Prošle sezone je nemački predstavnik bez većih problema prošao grupu, da bi u osmini finala za protivnika dobili Totenhem, koji je sezonu ranije stigao do finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. “Bikovi” su bez većih problema došli do plasmana među osam najboljih ekipa, a u četvrtfinalu su održali fudbalsku lekciju favorizovanog Atletiko Madridu i potpuno zasluženo došli do plasmana među četiri najbolje ekipe.
Kada je u pitanju ova sezona, svakako da navijači Lajpciga ponovo imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se njihovi fudbaleri trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli Bundeslige uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern, i sigurno je da će ove dve ekipe, uz naravno Borusiju iz Dortmunda voditi glavnu reč kada je u pitanju šampionska titula.
Inače, u prošlom kolu Bundeslige, “bikovi” su remizirali na gostovanju kod Ajntrahta iz Frankfurta, a taj meč je završen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan i te kako interesantan susret u Parizu. Izabranici Tomasa Tuhela nemaju previše izbora i moraju da idu na trijumf u ovom susretu što svakako neće biti nimalo lak zadatak obzirom da im u goste dolazi tim koji ih je pre tri nedelje savladao na svom terenu sa 2:1. Mišljenja smo ipak da su Parižani i pored svega favoriti na ovom susretu pošto bi eventualni neuspeh možda značio i eliminaciju iz Lige šampiona, što bi bila zaista prava senzacija. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Takođe, ovo bi morao da bude i jedan susret sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.