“Orlovi” u novoj misiji – Na putu za Eurobasket sada stoji Finska

Nastavljamo sa kvalifikacionim mečevima za Eurobasket 2022. Naše košarkaše danas čeka revanš sa selekcijom Finske koju je Srbija, kao gost, već jednom savladala u istoj dvorani gde će biti odigrana i druga utakmice između dve reprezentacije.
Tim povodom sportska kladionica Meridian nove igrače časti sa 1.500 RSD za sportsko klađenje.
Bonus možete preuzeti odmah OVDE, neophodno je samo da seregistrujete na sajtu kladionice Meridian ili putem mobilne aplikacije.
Bez uslova za depozit, poklon keš će se odmah naći na vašem bonus računu. Spreman za korišćenje i sastavljanje sportskih tiketa.
Podsetimo, pravu dramu smo videli u subotu, na meču između Srbije i Švajcarske gde su “Orlovi” izašli kao poraženi 92:90 i to košem na pet desetinki do kraja meča…
Svi se nadamo da će naši košarkaši protiv Finaca imati više sreće, ali i bolju igru.
Prvi meč prvog kola Srbija i Finska su odigrali još 20. februara ove godine, kada su naši košarkaši slavili rezultatom 80:58.
Taj meč je ujedno bio i debi selektora Igora Kokoškova koji je odlično konsolidovao naš nacionalni tim.
Podsetimo samo da Kokoškov tada nije mogao da računa na Miloša Teodosića. Takođe, ekipa koju je okupio, nijednom nije igrala zajedno.
Najefikasniji za našu reprezentaciju, u meču sa Fincima, bio je Miroslav Raduljica sa 19 poena, 8 skokova i 2 asistencije. Dok je u reprezentaciji Finske najbolji učinak napravio Topias Palmi.
Računajući poslednji duel, Srbija je imala četiri zvanična meča sa selekcijom Finske. Tri su bila kvalifikaciona za Eurobasket (dva duela 2008. godine i jedan pomenuti 2020. godine). Dok je duel 2015. godine bio odigran na Evropskom prvenstvu u osmini finala. Tada je Srbija slavila rezultatom 94:81 i plasirala se u polufinale. U preostala tri međusobna kvalifikaciona meča, Srbija je dva puta slavila, a Finci jednom.
Meč između Srbije i Finske odigraće se danas u Metro Areni u Espou sa početkom u 18 časova.
Svi se nadamo da će “Orlovi” ponovo biti uspešni.

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.