Tip dana košarka: Serbia vs Finland, jedan od najbitnijih mečeva u ovim kvalifikacijama.

Serbia
SERBIA vs FINLAND Lille, 13.09.2015. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Finska, Eurobasket 2015.

Danas se sastaju u Espu u Finskoj domaćin i ekipa Srbije. Ovaj meč je jako bitan za izabranike Igora Kokoškova i biće od krucijalnog značaja kako će se reprezentativci Srbije ponašati posle poraza od Švajcarske. I igrači finske ekipe su doživeli poraz od Gruzije pa je meč koji je na programu od 18h jako bitan za obe selekcije. Sasvim sigurno ćemo gledati meč koji će biti na veliki broj poseda i to je ono što je odlika igre finske ekipe već dugi niz godina. Sa druge strane i Srbija u ovom sastavu više traži šansu kroz tranziciju nego kroz igru pet na pet.

Serbia: FIBA “prozori” najviše štete donose najboljim ekipama. To je slučaj kod ekipe Srbije.

Igor Kokoškov je imao velikih problema kada je sastavljao roster za ove “prozore”. Igrači koji nastupaju u Evroligi i NBA ligi, ne mogu da pomognu svojim selekcijama. Srbija je jedna od reprezentacija koje su najviše oštećene tim pravilom, jer ima veliki broj igrača koji nastupa u tim takmičenjima. U ovom sastavu Srbije je nekoliko iskusnih igrača i veliki broj mladih momaka koji tek treba da se pokažu u dresu nacionalnog tima. Kapiten ekipe je Aleksa Avramović koji nastupa u Endesa ligi u ekipi Estudijantesa i koji ima odličnu sezonu za sada iza sebe. Dvojac iz Partizana Rade Zagorac i Nemanja Dangubić pokrivaju poziciju krila, dok centarsku liniju popunjavaju Dragan Apić i Dejan Kravić. Mnogo toga u napadu se zasniva na igri Danila Anđušića koji igra zaista odlično u Parizu i jedan je od najboljih strelaca Evrokupa. Poraz od Švajcarske je došao u pravo vreme, kao alarm i sada će ekipa sasvim sigurno mnogo koncentrisanije da uđe u meč.

Finland: Sasu Salin i Džamar Vilson su predvodnici ovog tima.

U ekipi posle dugo godina nema Peterija Koponena i to je veliki hendikep za ovaj tim. Pored naravno Laurija Markanena koji je NBA igrač i koji ne može da pomogne svom timu. U nedostatku njih dvojice, pomenuti Salin i Vilson su apsolutni lideri ovog rostera. Sasu Salin već dugi niz godina igra na jako visokom nivou u evropskoj košarci, ali i na reprezentativnoj sceni. Radi se odličnom šuteru za tri poena, ali ne samo to. U zadnjih nekoliko godina mnogo je radio na igri sa loptom u rukama i napredovao je u velikoj meri. Sada je on kompletan igrač i pruža odlične partije u Endesa ligi. Džamara Vilsona znamo još iz Partizana kada je nastupao uspešno za crno bele. Radi se o iskusnom organizatoru igre koji nije “first score” igrač, nego gleda da razigra im i to mu ide odlično. Pored njih dvojice, tu je još nekoliko iskusnih igrača koji čine ovaj tim i jako su nezgodni za čuvanje.

Naš predlog:

Biramo sa ovog meča predlog domaćin pobednik susreta sa hendikepom (-5.5) i Meridianbet daje kvotu 1.71 za ovaj predlog. Iako se igra u Finskoj, nominalni domaćin je ekipa Srbije. Smatramo da će Srbija pokzati kvalitet koji ima i koji je u ovom trenutku veći nego protivnički. Ulog je veliki, bitan je meč i smatramo da će svi biti na svom maksimumu kako bi zabeležili važnu pobedu. Ukoliko iz srpskog tabora nađu rešenje za Salina, tu je posao velikim delom već odrađen. Smatramo da je ovo dobar i izgledan predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.