Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Cedevita Olimpija, duel ekipa koje imaju samo po jedan poraz u ABA ligi.

Crvena zvezda

Crvena zvezda je konačno pobedila u Evroligi, savladali su Valensiju na svom parketu. U istoj dvorani sada dočekuju ekipu Cedevita Olimpije, koja igra u odličnoj formi. Ovaj duel dolazi u dobrom trenutku i za jedan i za drugi tim. Gledaćemo utakmicu u kojoj će bekovi voditi glavnu ulogu, jer u timu Cedevita Olimpije najbolji igrač je Jaka Blažič koji verovatno igra u najboljoj formi u svojoj karijeri. Utakmica je na programu od 19h i posle ovog duela, jedan tim imaće više od jednog poraza.

Crvena zvezda: Tim koji nije i dalje pokazao svoj potencijal do kraja. Ovo je meč koji je jako važan za crveno bele.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.  Džoni O'Brajant se odlično uklopio kao pojačanje, dok se to ne može reći za Ročestija koji nije produžio odgovor. Doveli su Kina Koloma sada i njegov debi se čeka.

Cedevita Olimpija: Odlična forma i dobri rezultati koji to prate. U dobrom momentumu stižu u Beograd.

Ekipa Cedevite Olimpije je napravila jedan kvalitetan roster za ovu sezonu. Tu su igrači koji mogu da naprave razliku na parketu u oba pravca. Jedan od najboljih iz prošle sezone Jaka Blažič je ostao u ovom timu i predvodiće tim i u novoj sezoni ABA lige i Evrokupa. Pored njega, tu si i Edo Murić, kao i Hopkins koji je imao sjajan kraj prošle sezone. Od novajlija treba istaći povratnika u ovaj tim, a to je iskusni Roko Leni Ukić koji će svojim isustvom doprineti igri ovog sastava i sasvim sigućno će pomoći mladim igračima da stasaju i razvijaju svoj talenat. Rion Braun i Kendrik Peri su udarne igle u napadu i od njih će mnogo toga zavisiti kada je košgeterski deo u pitanju. Džerod Džouns je takođe pojačao ovaj tim i on je doneo širinu u napadu Cedevite Olimpije. Peri i Blažič su bez sumnje lideri ovog tima u svim kategorijama. Ovaj meč je pravi test za ovaj sastav, pred mečeve koji dolaze u okviru Evrokupa i nastavka ABA lige.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.72 za ovaj tip. Cedevita Olimpija je ekipa koje može da napadne ovu granicu poena. Radi se o sastavu koji je napadački izuzetno kvalitet i koji ima nekoliko igrača koji mogu da postignu 20+ poena. Sa druge strane Crvena zveza dolazi na ovaj susret posle duple nedelje Evrolige i umor će sasvim sigurno biti prisutan. To je dobra stvar za ovu analizu i smatramo da će imati velikog uticaja na igru crveno belih, pre svega kada je odbrana u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.