Tip dana košarka: Mega vs Cedevita Olimpija, derbi kola ABA lige! Duel dva tima koja se bore za final4!

Mega

Duel dva tima koja igraju jako dobro ove sezone u ABA ligi. To se mora pre svega reći za Megu. Tim kojem se nije davalo previše šansi, naravno, kada pričamo o najboljim timovima, odnosno njihovom plasmanu. Vlade Jovanović je napravio sjajnu priču sa mladim igračima i igraju izuzetno kvalitetnu košarku. Sa druge strane, Cedevita Olimpija je napravila snažan roster i njihovi dobri rezultati nisu veliko iznenađenje. Ovaj susret je jako bitan za oba tima i pobeda na ovom meču donosi mnogo. Duel ove dve ekipe je na programu od 19h.

Mega: Filip Petrušev igra na neverovatnom nivou i najbolji je igrač ABA lige trenutno!

Mega u novu sezonu ulazi sa jednom ogromnom promenom, a to je da na klupi neće biti Dejana Milojevića. Posle nekoliko sjajnih sezona srpski stručnjak će pokušati da se otisne u NBA ligu i tamo da nastavi svoj razvojni trenerski put. Umesto njega Vlade Jovanović će biti trener Mege i kroz ovu sezonu pokušaće da afirmiše nove mlade igrače, jer je to ono u čemu je Mega najbolja godinama unazad. Plejada mladih igrača će i ove sezone činiti okosnicu tima, kao i nekoliko iskusnih igrača koji su tu da pomognu. Pre svega mislimo na Milenka Tepića koji će svoje veliko iskustvo igranja po evropskim klubovima, pokušati da prenese na mlade nade srpske košarke. Nikola Mišković je ostao u ovom sastavu i kao jedan igrača sa većim stažom, biće lider ove sezone. Petrušev i Simonović kao centarski tandem igraju zaista sjajno. Pravi su lideri ovog tima i od njihovih partija mnogo toga zavisi u igri Mege.

Cedevita Olimpija: Blažič i Peri su lideri ovog tima i igraju u sjajnom ritmu.

Ekipa Cedevite Olimpije je napravila jedan kvalitetan roster za ovu sezonu. Tu su igrači koji mogu da naprave razliku na parketu u oba pravca. Jedan od najboljih iz prošle sezone Jaka Blažič je ostao u ovom timu i predvodiće tim i u novoj sezoni ABA lige i Evrokupa. Pored njega, tu si i Edo Murić, kao i Hopkins koji je imao sjajan kraj prošle sezone. Od novajlija treba istaći povratnika u ovaj tim, a to je iskusni Roko Leni Ukić koji će svojim isustvom doprineti igri ovog sastava i sasvim sigućno će pomoći mladim igračima da stasaju i razvijaju svoj talenat. Rion Braun i Kendrik Peri su udarne igle u napadu i od njih će mnogo toga zavisiti kada je košgeterski deo u pitanju. Jaka Blažič je od samog starta sezone uhvatio pravi ritam i izuzetno je nezgodan u igri jedan na jedan. Hopkins i dalje traži svoj ritam i ukoliko on podigne nivo svoje igre, biće jako teško braniti dva na dva pikove Cedevita Olimpije.

Naš predlog:

Sa ovog susreta biramo predlog ukupan broj poena veći od 162.5 i Meridianbet daje kvotu 1.72 za ovaj predlog. Ovo je po nama izgledan predlog, jer su oba tima izuzetno kvalitetna kada je napadački deo igre u pitanju. Mega igra u jako visokom ritmu svoje mečeve, na veliki broj poseda i napadima koji ne traju duže od 10 sekundi. Pikovi u ranoj fazi napada i šutevi za tri poena su redovna pojava. Gosti mogu da se prilagode ovoj igri, jer i njihovi nastupi do sada su ostavili utisak ekipe koja igra na jako veliki broj poena. Iz navedenih činjenica smatramo da je ovo dobar predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.