Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Fenerbahce, crveno beli na veliki praznik dočekuju turski Fener.

Crvena zvezda

Ovo je utakmica koja može u velikoj meri da utiče na dalji rasplet dešavanja u Evroligi kada je Crvena zvezda u pitanju. Crveno beli su promenili trenera i sada sa starim šefom stuke, Dejanom Radonjićem, pokušavaju da se vrate na pobednički kolosek. Sasvim siguno nas očekuju promene u rosteru crveno belih, ali za sada Radonjić mora sa ovim igračkim kadrom da izuče maksimum. Slično se može reći i za Fener, koji ne stoji baš najbolje kada su rezultati u pitanju. Imali su nekoliko ubedljivih poraza ove sezone i trener Kokoškov na sve načine želi da vrati svoj tim u pravi ritam. Ovaj meč je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Ekipa je napunila baterije i spremno dočekuje ovaj susret.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigao iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je krilni centar O’ Brajant koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Međutim rezultati u Evroligi nisu išli u skladu sa rosterom koji Obradović poseduje, pa je došlo do raskida ugovora i na njegovo mesto ponovo je seo Dejan Radonjić. Vraćen je Noko, koji je sanirao probleme sa srcem, a tu je i Kino Kolom koji je doveden još u toku mandata Obradovića. Posle pobede nad Panatinaikosom, bitan duel je pred njima.

Fenerbahce: Vratio se Gudurić iz NBA lige i odmah je doneo ekstra kvalitet!

Igor Kokoškov je ovog leta preuzeo tim Fenera posle odlaska Željka Obradovića. Jedan veoma uspešan period je iza ovog tima, čak se može reći i istorijski. Sada je počelo novo poglavlje sa novim stručnim štabom i nekim novim licima u rosteru. Pre svega važno je napomenuti da je ostanak DeKoloa i Jana Veselog veoma bitna stavka u građenju tima i to je prva velika pobeda Kokoškova kao trenera. Slukas je napustio tim, kao i Datome. nekoliko jako zanimljivh lica ćemo gledati ove sezone u ovom sastavu. Pre svega mislimo na Bartela i Ulanovasa koji su imali odlične sezone u Bajernu, odnosno Žalgirisu. Atipični su igrači i mogu da se podrede sistemu igre u kojem nastupaju. Na poziciji organizatora igre došao je doskorašnji plej Crvene zvezde, Lorenco Braun i on će biti veliko pojačanje za ovaj tim. Marko Gudurić je neko ko se vratio iz NBA lige, jer tamo nije dobio produžetak ugovora. Poznaje sistem u Feneru, lako se uklopio sa srpskim trenerom i njegovo prisustvo je odmah donelo rezultate ovom sastavu.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog ukupan broj poena na meču manji od 153.5 i Meridianbet daje kvotu 1.75 za ovaj predlog. Radonjić se vratio u tim i samim tim je odmah stavljen fokus na odbranu. pre svega odbranu od pika i preuzimanja sa strane pomoći. To je ono što je jedna od glavnih odlika ovog trenera i nešto na čemu je i napravio svoje ime. Sa druge strane i Fener u zadnje vreme igra na manji broj poseda, sem meča sa Asvelom kada im se sve otvorilo. Ovo će biti meč koji će biti rešen boljom odbranom i smatramo da je ovo visoka granica kada je ovaj susret u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.