Tip dana košarka: Real Madrid vs Crvena zvezda, jedan od najtežih ispita za crveno bele!

Crvena zvezda

Real Madrid dočekuje ekipu Crvene zvezde u svojoj dvorani. Real Madrid prolazi kroz period prilagođavanja u igri bez Fagunda Kampaca koji je bio njihov najbolji igrač pre odlaska u NBA ligu. Laprovitola i Kozer su dobili mnogo više prostora i Real igra dobro, bez obzira na veliki hendikep koji su doživeli u toku same sezone. Crveno beli takođe prolaze kroz tranzicioni period, jer su promenli trenera i igraču se polako navikavaju na sistem igre Dejana Radonjića. Biće ovo jedan zanimljiv duel u kojem je domaćin veliki favorit, a na programu je od 21h.

Real Madrid: Mnogo veća uloga za Laprovitolu u Kerola u napadu “kraljevskog kluba”.

Španski velikan svake godine pretenduje na najviši plasman u svim takmičenjima u kojima nastupaju. Tako će isto biti i ove sezone. Od trenutka kada je Pablo Laso seo na klupu “kraljevskog kluba”, roster se nikada nije drastično menjao. Uvek su se dovodili igrači koji su deficitarni u tom trenutku, prouzrokovano odlaskom u NBA ili sličnim transferom. Ova sezona će biti u mnogome slična prethodnoj. Real će igrati istu košarku, jako agresivnu na oba kraja parketa. Jedino pojačanje vredno pomena je Alberto Abalde koji je iz redova Valensije prešao u Real i doneće sa sobom preko potrebno osveženje na poziciji niskog krila. Laprovitola i Ljulj će dirigovati napadom, dok su tu i dalje odlične četvorke u vidu Rendolfa i Tompkinsa. Edi Tavares je u srcu reketa i biće ovo sasvim sigurno još jedan dobra sezona Reala. Posle odlaska Kamapca, došla je i povreda Rendolfa, tako da je tim prilično izmenjen u odnosu na prvi duel ovih rivala.

Crvena zvezda: Deluje da Dejan Radonjić polako hvata zalet sa novim/starim timom.

U novu sezonu Crvena zvezda je ušla sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigao iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je krilni centar O’ Brajant koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Međutim rezultati u Evroligi nisu išli u skladu sa rosterom koji Obradović poseduje, pa je došlo do raskida ugovora i na njegovo mesto ponovo je seo Dejan Radonjić. Lojd se i dalje oporavlja od “korona” virusa, a menadžment ne krije da je u potrazi za još jednim spoljnim igračem.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo sledeći predlog: gost postiže ukupno poena više od 71.5 i Meridianbet daje kvotu 1.77 za ovaj predlog. Smatramo da Crvena zvezda ima itekako kvalitet da ide preko ove granice poena. Očekujemo jedan meč na veliki broj poseda i samim tim vidimo goste preko ove granice. U prilog ovoj analizi ide i podatak da Real ove sezone prima veliki broj poena, pogotovo na mečevima gde su veliki favoriti. Crveno beli imaju potencijal da napadnu protivnika na više načina, iako u sastavu nema Lojda, pa je otuda i granica ovako niska.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.