Derbi dana: Totenhem – Čelsi: Od oba tima smo očekivali mnogo više!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali nam ovaj dan ipak donosi jedan veliki derbi u kom će Totenhem na svom terenu dočekati ekipu Čelsija.
Svakako, biće to duel dva tima od kojih smo daleko više očekivali kada je sezona u pitanju, a početak ovog meča je zakazan za 21 čas.

Totenhem: Liga šampiona je tako daleko…

Ovo nikako nije dobra sezona za fudbalere Totenhema, i veliko je pitanje može li legendarni Žoze Murinjo da trgne svoje fudbalere koji imaju dosta problema u poslednje vreme, što nam najbolje pokazuje podatak da su popularni “pevci” na dva poslednja meča doživeli dva poraza.
Prvo je Totenhem poražen na svom terenu u velikom derbiju od Liverpula kada je bilo 1:3, da bi nakon toga tim iz Londona mimo svih očekivanja doživeo poraz i na gostovanju kod Brajtona u prošlom kolu kada je bilo 0:1.
Poražavajuće zaista zvuči podatak da se Totenhem trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, pa je jasno da od bore za titulu ni ove sezone nažalost neće biti ništa.
Veliko je pitanje mogu li izabranici Žozea Murinja da dođu i do svog primarno cilja za ovaj šampionat, a to je svakako plasman u Ligu šampiona, pošto trenutno imaju čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Liveerpul, a poznato je da je to četvrto mesto ujedno i poslednje koje donosi plasman u elitno takmičenje.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada su “pevci” odigrali deset mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili četiri trijumfa, tri remija i tri poraza.

Čelsi: Može li Tomas Tuhel da preporodi “plavce”?

Nema nikakve sumnje da je uprava Čelsija odradila verovatno i najbolji letnji prelazni rok u Evropi, ali kako sada stvari stoje utisak je da su rezultati izostali, a za sada je cenu platio Frenk Lampard, koji nije uspeo da uigra tim koji je trebalo da predstavlja jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka.
Naime, “plavci” se trenutno mimo svih očekivanja nalaze na osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirani Totenhem, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, što će svakako biti duel dva tima od kojih smo i te kako više očekivali u Premijer ligi.
U prošlom kolu su izabranici Tomasa Tuhela koji je nasledio Frenka Lamparda na klupi tima iz Londona, ostvarili veoma važan trijumf na “Stamford Bridžu” protiv Barnlija, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Pre toga su “plavci” samo remizirali na svom terenu protiv Vulvsa, što je bio i premijerni meč Tomasa Tuhela na klupi tima iz Londona.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostujućem terenu, do sada je Čelsi odigrao deset mečeva na gostovanjima, na kojima su ostvarili četiri trijumfa, dva remija i čak četiri poraza, od kojih su sva četiri bila u poslednjih pet kola, što je još jedan od pokazatelja koliko problema “plavci” imaju u poslednje vreme.

Naš predlog

Kao što smo već rekli u najavi ovog duela, sigurno je da smo od ova dva tima daleko više očekivali u ovoj sezoni. Mišljenja smo da će obe ekipe ići na trijumf u ovom duelu, a to nam potencijalno može doneti i golove, i mišljenja smo da će ih biti na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.
Toplo vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu koja iznosi 1.99.
Za kraj, mislimo da bi bilo previše kada bi izabranici Žozea Murinja i na trećem vezanom susretu doživeli poraz, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.