Derbi dana: Juventus – Roma: Može li “vučica” da zaustavi zahuktalu “staru damu”?

Italijansko prvenstvo odavno nije bilo tako zanimljivo kao što je to slučaj ove sezone, a ovoga puta smo za vas analizirali veliki derbi italijanskog fudbala, ali i meč između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli, pošto će Juventus na svom stadionu u Torinu dočekati ekipu Rome.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Juventus: Sjajne partije “stare dame” u poslednje vreme!

Fudbaleri Juventusa su imali baš dosta problema na startu šampionata, ali je nekako utisak da kako vreme prolazi tako i izabranici Andree Pirla pružaju sve bolje partije.
To smo najbolje mogli da vidimo sredinom nedelje kada je “stara dama” slavila u prvom meču polufinala italijanskog Kupa na gostovanju kod Intera, koji igra zaista dobro u poslednje vreme, što smo videli i sinoć, kada su posle punih sedam godina slavili na gostovanju kod Fiorentine.
Što se tiče “stare dame”, ekipa iz Torina se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli, uz bod manjka u odnosu na trećeplasiranu Romu, koju bi mogli da preteknu ako slave na svom stadionu, međutim, ono što nikako ne treba zaboraviti je podatak da Juventus ima meč manjka u odnosu na gotovo sve ekipe iz najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, pa treba očekivati da se izabranici Andree Pirla ubrzo umešaju i u borbu za titulu šampiona.
U prošlom kolu Serije A, “bjankoneri” su rutinski slavili na gostovanju kod Sampdorije, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Juventus odigrao devet mečeva na svom terenu, na kojima su ostvarili šest trijumfa, dva remija i jedan poraz, i to od Fiorentine, kada je bilo senzacionalnih 0:3.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Ako se vratimo na početak šampionata, sigurno je da Roma nije bila među favoritima za plasman u Ligu šampiona, pošto postoji nekoliko objektivno jačih ekipa od Rimljana koji su imali skroman prelazni rok.
Ipak, utisak je da je Paulo Fonseka izvukao, ali i dalje izvlači maksimum iz svojih momaka, koji se posle dvadeset odigranih kola nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naravno da je to primarni cilj “vučice” nakon što ih dve godine zaredom tamo nije bilo, ali isto tako treba reći da će to biti izuzetno težak zadatak, pošto je ove sezone konkurencija u italijanskom fudbalu paklena.
U prošlom kolu su izabranici Paula Fonseke, za koga još jednom treba reći da radi sjajan posao u ovom klubu, slavili na svom terenu protiv nimalo naivne ekipe Verone, a taj duel je završen rezultatom 2:1, što je bila osma pobeda Rome na domaćem terenu.
Kada smo već kod toga, valja napomenuti da su Rimljani najbolji domaćin u ligi, pošto su na jedanaest odigranih mečeva na “Olimpiku” ostvarili osam trijumfa, tri remija, bez poraza.
Ipak, dosta problema “vučica” ima na strani, gde su na devet mečeva ostvarili četiri trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza.

Naš predlog

Juventus igra fantastično u poslednje vreme, ali se i Roma vratila nakon one katastrofe u rimskom derbiju.
Ipak, veliku prednost u ovom meču dajemo domaćoj ekipi, koja pre svega sjajno igra na svom terenu, ali su Juventini barem na papiru daleko kvalitetniji tim, što bi u ovakvim derbijima prosto moralo da ispliva na površinu, pa vam zato predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.
Na poslednja četiri međusobna između ova dva tima je palo četiri ili više golova, pa vam zato i sada preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu koja iznosi 2.41.
Za one koji ipak misle da je to ambiciozna igra, mišljenja smo da je 3+ sigurica, pa vam savetujemo da probate sa ovom igrom, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.