Derbi dana: Liverpul – Mančester Siti: Duel dva poslednja šamiona Engleske!

U nedelju je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta svakako izabrali najzanimljiviji meč nedeljnog programa, u kom će fudbaleri Liverpula na svom “Enfildu” dočekati ekipu Mančester Sitija, što će ujedno biti i susret između dva poslednja šampiona Engleske.
Duel između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 17 časova ii 30 minuta.

Liverpul: Krizi se ne nazire kraj!

Nakon dve fenomenalne sezone u kojima su “redsi” prvo došli do trofeja u Ligi šampiona, a onda i do šampionskog pehara u Premijer ligi, utisak je da izabranici Jirgena Klopa imaju dosta problema u ovom šampionatu i da nisu ni blizu prošlosezonskim dostignućima.
Naime, ovaj tim se trenutno nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli engleske Premijer lige, uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu na “Enfildu” pa nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako uzbudljiv duel.
U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je bio četvrti poraz za “redse” u tekućem šampionatu.
Pre toga je Liverpul ostvario jedan veoma važan trijumf na gostovanju kod Vest Hema, a taj duel je završen rezultatom 1:3, čime su “redsi” ako ništa drugo zadržali realne šanse za plasmnom u Ligu šampiona, iako deluje da će to biti izuzetno težak zadatak.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada su “redsi” odigrali jedanaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili sedam trijmfa, dva remija i dva poraza, ali treba naglasiti da imaju imperativ pobede u duelu protiv Sitija, pošto bi eventualni neuspeh značio i verovatni oproštaj Liverpula od šampionskih ambicija.

Mančester Siti: Sjajne partije u poslednje vreme!

Izabranici Pepa Gvardiole nisu na najbolji mogući način startovali u ovom šampionatu, ali je naravno utisak da ovaj tim igra sve bolje kako vreme prolazi, otuda i ne treba previše da začudi što se “građani” u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na Junajted, koji ima i meč viška u odnosu na lidera na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole odigrali jedan izuzetno dobar meč na gostovanju kod Banlija u kom su slavili rutinski sa 0:2, čime su se dodatno učvrstili na prvoj poziciji na tabeli.
Svakako da je za “građane” lepa vest i ta što je Mančester Junajted remizirao na svom terenu protiv Evertona, kada je bilo 3:3, pa bi Siti eventualnim trijumfom na ovom duelu mogao da pobegne na čak četiri boda viša u odnsou na drugoplasirani Mančester Junajted.
Naravno, na sve to, “građani” imaju i meč manjka pa je siruno da je ovo verovatno i najbitniji duel za izabranike Pepa Gvardiole do sada.
Što se tiće mečeva na gostovanjima, do sada su “građani” odigrali deset mečeva van svog terena na kojima su ostvarili šest trijumfa, tri remija i samo jedan poraz.
U poslednjem međusobnom okršaju između Liverpula i Mančester Sitija nije bilo pobednika, a taj duel je zaršen rezultatom 1:1.

Naš predlog

Ono što je izuzetno zanimljiv podatak je da fudbaleri Mančester Sitija nisu slavili na gostovanju kod Liverpula još od 2003. godine, zbog čega smo mišljanj da “redsi” neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.
Treba očekivati i golove na ovom duelu između dve verovatno i najkvalitetnije ekipe u Premijer ligi, pa vam zbog toga toplo savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.