Tip dana: Lajpcig – Liverpul: ”Redsi” ostaju bez pehara u Premijer ligi, mogu li da vrate onaj ”ušati”?

Od utorka nas očekuje ono što smo svi toliko dugo čekali, a naravno da je reč o šesnaestini finala Lige šampiona.
Ovoga puta smo se opredelili za duel između Lajpciga i Liverpula koji je zakazan za 21 čas.

Lajpcig: Mogu li “bikovi” da ponove prošlogodišnji uspeh?

Sećamo se svi prošle sezone kada su fudbaleri Lajpciga igrali zaista fenomenalan fudbal što im je između ostalog donelo plasman u polufinale Lige šampiona, gde su nažalost zaustavljeni od PSŽ-a, ali je svakako plasman među četiri najbolje evropske ekipe ogroman uspeh, i utisak je da će izabranici trenera Nagelsmana dati sve od sebe da to ponove i ovog puta, iako je utisak da ih očekuje dosta teži zadatak.
Pre svega, valja napomenuti da su popularni “bikovi” bili u jednoj izuzetno teškoj grupi gde su pored njih još bili i timovi poput Mančester Junajteda, ali i pomenutog PSŽ-a, pa je bez ikakve sumnje drugi uzastopni plasman u nokaut fazu veliki uspeh.
Što se tiče Bundeslige, izabranici Julijana Nagelsmana se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli, ali je teško očekivati da će moći ozbiljnije da ugroze prvoplasirani Bajern, koji u ovom trenutku pet bodova viška, ali su u ponedeljak na veliku radost svih navijača Lajpciga samo remizirali na svom terenu protiv Bilfelda, u jednom spektakularnom meču koji je završen rezultatom 3:3.
Sa druge strane, Red Bul je u prošlom kolu bez većih problema slavio na svom terenu protiv Augsburga pa je sigurno da zbog toga u veoma lepom raspoloženju dočekuju prvi meč osmine finala Lige šampiona.

Liverpul: Šta se dešava sa “redsima”?

Znamo svi koliko dobro su “redsi” igrali prošle sezone kada su posle punih trideset godina stigli do titule šampiona Engleske.
Međutim, ove sezone izabranici Jirgena Klopa imaju ogromne probleme, što nam nekako najbolje pokazuje i podatak da se ovaj tim trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, pa već sada slobodno možemo reći da će “redsi” jako teško ponoviti prošlosezonski uspeh.
Aktuelni šampion Engleske igra katastrofalno u poslednje vreme, pošto na tri vezana meča imaju isto toliko poraza.
Prvo su izabranici Jirgena Klopa poraženi na svom terenu od Brajtona, da bi nakon toga prvo poklekli na svom stadionu protiv Mančester Sitija kada je bilo više nego ubedljivih 1:3, da bi nakon toga doživeli poraz i u prošlom kolu na gostovanju kod Lestera koji igra sjajno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 3:1, iako je Liverpul prvi došao do vođstva, i to u drugom poluvremenu.
Jedino takmičenje gde je tim sa “Enfilda” igrao u skladu sa očekivanjima je svakako Liga šampiona, gde su u nimalo lakoj grupi u kojoj su pored njih bili i Atalanta i Ajaks, stigli do prvog mesta u grupi i zakazali sebi dvomeč sa Lajpcigom, koji i ove godine igra vrhunski fudbal.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan dvomeč, i zaista je diskutabilno koji će od ova dva sjajna tima doći do plasmana u četvrtfinale.
Lajpcig igra sjajno u poslednje vreme, dok Liverpulu ne cvetaju ruže, a ono što i te kako treba napomenuti je da su “redsi” na poslednja dva susreta primili ukupno sedam golova.
Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom H2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.17.
Generalno, na ovom susretu bi trebalo da bude baš dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.65.
Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.