Tip dana: Porto – Juventus: “Stara dama” nema strah od Zmaja!

U sredu se nastavljaju mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji se igra na stadionu “Dragao” gde će fudbaleri Porta dočekati Juventus.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Porto: Primarni cilj je odbrana titule u Primeiri!

Prošle sezone su fudbaleri Porta svoje pravo lice pokazali tek nakon nastavka šampionata posle pauze zbog pandemije koronavirusa, i tada su izabranici Serža Konseisaa stigli prednost Benfike i nekoliko kola pre kraja i zvanično obezbedili titulu šampiona.
Svakako da je i ovog puta primarni cilj bio odbrana naslova prvaka u Primeiri, ali kako sada stvari stoje to će biti izuzetno težak zadatak pošto u ovom trenutku Porto zauzima drugo mesto na tabeli i ima čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting koji pruža zaista fantastične partije u ovom šampionatu i nalazi se u jako dobroj situaciji, pošto imaju ogromnu prednost u odnosu na sve svoje najbliže rivale.
U poslednje vreme ekipa sa stadiona “Dragao” ima ogromne probleme pa su tako na tri poslednja meča bez trijumfa, a u tom periodu su zabeležili tri vezana remija.
Sve je počelo na gostovanju kod Belenenseša kada nije bilo golova, da bi nakon toga aktuelni šampion ispustio bodove na gostovanju kod Brage iako su sve do 89. minuta vodili sa 0:2.
Najzad, u prošlom kolu je Porto samo remizirao na svom terenu protiv Boaviste, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Što se Lige šampiona tiče, sigurno je da je tim iz Porta već ostvario svoj primarni cilj kada je ovo takmičenje u pitanju, i svakako da će biti bez pritiska u dvomeču protiv objektivno kvalitetnijeg rivala.

Juventus: Može li “stara dama” konačno do Lige šampiona?

Ni “stara dama” ne igra onako kako smo to navikli u prethodnih nekoliko godina, kada bi ova ekipa u ovom delu prvenstva već imala nenadoknadivu prednost u odnosu na sve svoje rivale.
Ovoga puta su stvari dosta drugačije, pa se trenutno Kristijano Ronaldo i drugari nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, ali i meč manjka u odnosu na “neroazure” koji su do liderske pozicije došli u prošlom kolu, nakon kiksa Milana kod Specije.
U prošlom kolu je “stara dama” odigrala jedan od svojih najslabijih mečeva u ovom šampionatu, pošto su poraženi na gostovanju kod Napolija na stadionu “Dijego Armando Maradona”, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz podatak da su izabranii Andree Pirla imali zrelije prilike na tom susretu.
Naravno, ne treba zaboraviti da su pre toga “bjankoneri” eliminisali Inter iz polufinala italijanskog Kupa i tako sebi zakazali finale sa Atalantom, koja i ove godine igra brutalan fudbal.
Što se tiče Lige šampiona, svi pamtimo onu spektakularnu pobedu Juventusa na gostovanju kod Barselone, kada je bilo 0:3, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi, i nešto lakšeg rivala u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a svakako da Porto to i jeste.
Što se tiče gostovanja, do sada je “stara dama” odigrala jedanaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili pet trijumfa, četiri remija i dva poraza.

Naš predlog

Mora se priznati da je ipak Juventus daleko kvalitetnija ekipa od Porta, koji i bez toga ima dosta problema ove sezone.
Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da ovde odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.
Ne treba ovde očekivati previše golova, ali smo mišljenja da će ih ipak biti, pa vam savetujemo da se ograničite sa igrom 2-3, za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.01.
Za kraj, za očekivati je da “stara dama” koja je izraziti favorit na ovom gostovanju postigne dva ili više golova na “Dragau” pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru G2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.