Tip dana: Liverpul – Čelsi: Borba za plasman u Ligu šampiona!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, ali nam ovaj dan ipak donosi jedan veliki derbi engleskog fudbala u kom će Liverpul na svom terenu dočekati Čelsi, što će ujedno biti i meč između dva tima koja do kraja šampionata očekuje velika borba za plasman u Ligu šampiona.
Susret između Čelsija i Liverpula je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Liverpul: Očekivali smo dosta više od “redsa”!

Nema nikakve sumnje da su svi očekivali dosta više od Liverpula kada je tekući šampionat u pitanju, pošto se “redsi” koji su bili smatrani za najvećeg favorita za osvajanje nove šampionske titule trenutno nalaze tek na šestoj poziciji uz čak 22 boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji igra brutalno ove sezone i po svemu sudeći će doći do trofeja u Premijer ligi.
U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa posle jednog sušnog perioda došli do trijumfa na gostovanju kod Šefilda, a taj meč je završen rezultatom 0:2, što je bila prva pobeda za ekipu sa “Enfilda” nakon četiri vezana poraza.
Naravno, ne treba zaboraviti da je aktuelni osvajač Premijer lige odigrao u proteklom periodu jedan sjajan meč na gostovanju kod Lajpciga u okviru osmine finala Lige šampiona, koji je završen pobedom Liverpula od 0:2, čime su izabranici Jirgena Klopa praktično sebi širom otvorila vrata plasmanu u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Inače, do sada su “redsi” pružali poprilično promenljive partije na svom terenu pošto su na trinaest odigranih susreta ostvarili sedam trijumfa, četiri remija i dva poraza, a zanimljivo je da na poslednjih pet mečeva na svom terenu ne znaju za trijumf, pošto su doživeli čak četiri poraza, uz jedan remi, ali i samo jedan postignut gol.
U poslednjem međusobnom susretu na “Enfildu” je bilo pregršt golova, a taj duel je završen rezultatom 5:3.

Čelsi: Tomas Tuhel je preporodio “plavce”!

Retko koji klub je poput Čelsija potrošio toliko finansijskih sredstava u letnjem prelaznom roku, a treba podsetiti da su svi navijači ovog kluba očekivali borbu za titulu šampiona, ali je već negde na sredini šampionata bilo jasno da od toga neće biti ništa.
Cenu loših rezultata je platio legendarni Frenk Lampard, a na mesto novog trenera je postavljen Tomas Tuhel koji je prodrmao “plavce”.
Naime, ova ekipa od kako je bivši trener PSŽ-a seo na užarenu klupu, ne zna za poraz, i u međuvremenu su stigli do pete pozicije na tabeli, uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Vest Hem, koji se mimo svih očekivanja nalazi na toj poziciji.
U prošlom kolu su “plavci” remizirali u derbiju kola na svom terenu protiv Mančester Junajteda, a u tom susretu nije bilo golova, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Naravno, i izabranici Tomasa Tuhela su poput Liverpula odigrali jedan sjajan meč u okviru osmine finala Lige šampiona, pošto su slavili na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:1, pa Čelsiju ostaje da tu prednost odbrani u revanšu na “Stamford Bridžu” što će svakako biti dosta težak zadatak, obzirom na sjajne partije Madriđana u dosadašnjem toku sezone.
Što se tiče gostovanja, “plavci” su do sada odigrali trinaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili šest trijumfa, tri remija i četiri poraza.

Naš predlog

Na prvi pogled, sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret na “Enfildu” u kom će bez ikakve sumnje i jedna i druga ekipa ići na trijumf, pošto bi pobeda značajno približila oba tima ka primarnom cilju, a to je četvrto mesto na tabeli koje donosi plasman u Ligu šampiona.
Sve to bi i moglo da nam donese dosat golova na ovom susretu, a za očekivati je da ih bude na obe strane, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.
Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.