Derbi dana: Borusija Dortmund – Sevilja: “Milioneri” brane prednost, “berberini” idi na sve ili ništa!

U utorak su na programu revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo pripremili duel između Borusije iz Dortmunda i Sevilje. Prvi duel između ova dva izuzetno kvalitetna kluba je završen pobedom “milionera” na “Sančez Pichuanu”, a taj susret je završen rezultatom 2:3.
Revanš je na programu u utorak u 21 čas.

Borusija Dortmund: Očekivali smo dosta više!

Nekako je utisak da smo od Borusije iz Dortmunda očekivali daleko više kada je ova sezona u pitanju. To nam nekako najbolje pokazuje i trenutno stanje u Bundesligi, pošto se popularni “milioneri” u ovom trenutku nalaze tek na šestom mestu na tabeli i po svemu sudeći će morati dobrano da se potrude da dođu do novog plasmana u Ligu šampiona, što se u prethodnih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje, pošto je tim iz Dortmunda bio rame uz rame sa neprikosnovenim Bajernom iz Minhena.
Inače, u prošlom kolu Bundeslige je Borusija upravo i gostovala kod Bajerna i sjajno su ostvorili taj susret pošto su relativno brzo došli do prednosti od 0:2, ali je u nastavku mašinerija iz Minhena opravdala ulogu favorita i slavila sa 4:2, što je bio prvi poraz “milionera” posle nekoliko poprilično dobrih mečeva.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Edina Terzića su odigrali sjajan meč na “Sančez Pichuanu” i uspeli da slave u prvom susretu osmine finala protiv Sevilje, a taj duel je završen rezultatom 2:3, što ruku na srce i nije neka velika prednost obzirom na to koliko dobro Andalužani igraju ove sezone.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je Dortmund odigrao trinaest susreta van svog terena na kojima su ostvarili šest trijumfa, samo jedan remi i čak šest poraza.
Inače, treba istaći i da Edin Terzić ima dosta problema oko sastava tima za ovaj susret pošto po svemu sudeći neće moći da računa na čak šest standardnih prvotimaca, što bi moglo da olakša posao gostima iz Andaluzije.

Sevilja: Mogu li Andalužani do novog podviga?

Ne treba ni podsećati koliko je bila dobra sezona za ekipu Sevilje koja je uspela da dođe do trofeja u Ligi Evrope, i to pošto su na putu do trofeja izbacili nekoliko izuzetno kvalitetnijih ekipa, poput Mančester Junajteda i Intera, kog su između ostalog savladali u finalu sa 3:2.
Što se tiče ovog šampionata, treba reći da stvari idu po planu, pošto se Andalužani u ovom trenutku nalaze na četvrtom mestu na tabeli što naravno i jeste primarni cilj za ovu sezonu, pošto je to ujedno i poslednje mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nažalost, utisak je da izabranici Đulijena Lopategija koji radi sjajan posao u ovom klubu imaju izvesnih problema u poslednje vreme, pošto su na tri poslednja susreta doživeli tri poraza.
Sve je počelo porazom od Barse na “Sančez Pichuanu” da bi ih onda ista ekipa eliminisala i u Kupu Kralja, iako je Sevilja prvi meč dobila sa 2:0. Naime, Barsa je slavila sa 3:0 nakon produžetaka, i na taj način ostavila “berberine” bez već viđenog plasmana u finale.
Za kraj, u prošlom kolu je Sevilja odigrala jedan poprilično loš meč na gostovanju kod Elčea u kom su doživeli poraz, a taj rezultat je završen rezultatom 2:1.
Što se tiče gostovanja, do sada su Andalužani odigrali trinaest mečeva na strani na kojima su ostvarili sedam trijumfa, dva remija i čak četiri poraza.

Naš predlog

Poput prvog meča između ova dva tima, sigurno je da je jako teško ovde prognozirati konačan ishod jer se radi o timovima podjednakog kvaliteta.
Sigurno je da ono što ni ovog puta ne bi trebalo da izostane svakako jesu golovi, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.
Mišljenja smo i da će oba tima postići makar po jedan gol. pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.48.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da Andalužani postignu više od dva gola u ovom revanšu, pošto zaista nemaju šta da izgube, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.