Meč dana tenis: David Gofan – Filip Krajinović: Stari znanci na startu turnira u Dohi

Ove sedmice igraju se tri ATP turnira, dva na betonu i jedan na šljaci. Na najsporijoj podlozi igra se u Južnoj Americi, posle Argentine teniseri se sele u Čile, dok se pored francuskog Marseja, na betonu igra i u Kataru, u glavnom gradu Dohi. Ovaj turnir je posebno zanimljiv jer će se na njemu, posle poduže pauze, pojaviti i Rodžer Federer. Švajcarac će propustiti prvo kolo kao nosilac, a jedan od zanimljivijih duela igra se između omalenog Belgijanca Davida Gofana i srpskog igrača Filipa Krajinovića.

David Gofan: Jedna titula u 2021. godini je već osvojena

Belgijanac je baš rešio da igra na dosta turnira ove sezone, ako je sudeći po početku godine. Već na početku januara igrao je u turskoj Antaliji, za šta se nije odlučilo mnogo igrača iz svetskog vrha. Tu je stigao do polufinala u kome je poražen od Australijanca Aleksa De Minora. Usledio je put u Melburn i dani karantina. Prvi je odigrao jedan od mnoštva turnira u ovom australijskom gradu koji su prethodnili prvom Grend slemu. Nije se proslavio, već u prvom kolu je izgubio od malo poznatog Španca Karlosa Alkaraza. Da to nije bila slučajnost, već da Gofan nije bio u najboljoj formi na najmanjem kontinentu, pokazao je i Australijen open. U prvom kolu igrao je sa domaćim takmičarem Aleksejem Popirinom i poražen je u pet setova. Ispalo je da je bez veze proveo vreme u karantinu, pošto se na dva turnira nije dugo zadržao. Povratak u Evropu bio je pun pogodak, nastupio je na turniru u Monpeljeu i stigao do pehara, svog petog u karijeri na ATP turnirima. U finalu je pobedio Roberta Bautistu-Aguta, i to posle preokreta. Pre dolaska u Dohu igrao je i u Riterdamu, bio je sigurno i umoran, pa je turnir iz Serije 500 okončao na drugoj prepreci, porazom od Žeremija Šardija. Gofan je na 14. mestu, pamtimo i vreme kad je bio u Top 10, ali je i sada, u 30. godini, veoma opasan, podjednako na svim podlogama.

Filip Krajinović: Srpski teniser igrao na AO pod povredom, pitanje je u kakvom je stanju

Za razliku od Belgijanca Krajinović nije mnogo nastupao u ovoj godini. Jedini turnir koji je odigrao bio je Australijen open, a pre njega je bio deo selekcije Srbije na drugom ATP kupu, takođe u Melburnu. Već tu je doživeo jednu povredu, pa je nastupao samo u dublu. Postavljalo se pitanje da li će igrati na Australijen openu, ali se on tamo pojavio i ostavio sasvim solidan, da ne kažemo vrlo dobar učinak. Posle pobeda nad Holanđaninom Haseom i Špancem Anduharom, sledio je duel sa Danilom Medvedevim, kasnijim finalistom, a Filip je uspeo da uzme dva seta ruskom teniseru. Pored Đokovića, koji ga je pobedio, samo je Krajinović uspeo da uzme neki set Medvedevu. Posle Melburna Filip nije igrao, vratio se kući i spremao za nastavak sezone. Odlučio je da prvi turnir nakon Australijen opena bude u Kataru, podloga je slična australijskog i videćemo šta možemo da očekujemo od njega. Jeste Gofan bolje plasiran čak za 18 mesta, pošto je Filip 32. na ATP listi, ali ume da igra protiv omalenog Belgijanca. Sastajali su se već pet puta, a Krajinović je dobio dva duela, i to 2019. godine u kratkom vremenskom intervalu, prvo u Roterdamu, a onda i u Indijen Velsu na Mastersu. Poslednji put su se sastali na US openu prošle godine, a taj meč Gofan je dobio sa ubedljivih 3:0. To je bio drugi okršaj na grend slemovima, pošto su jednom igrali i na Rolan Garosu, koji je takođe dobio Belgijanac.

Naš predlog:

U pitanju je prvo kolo, a turnir je iz Serije 250, pa predstavlja pripremu za one značajnije, ove godine je to Majami, pošto se Indijen Vels neće igrati. Svakakva iznenađenja su moguća, a po kladionicima je favorit David Gofan. U Meridianbet-u je koeficijent za pobedu Belgijanca 1.57, dok se za trijumf Krajinovića dobija koeficijent 2.25. Naš predlog je meč u tri seta, a kvota za više od 2,5 setova u kladionici Meridianbet iznosi 2.33. Samim tim drugi predlog se odnosi na broj gemova, granica je na 21,5, a naš predlog je više od te granice. Za + gemova u kladionici Meridianbet kvota je 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.