Tip dana: Srbija – Irska: Srpski brod isplovljava, Piksi za kormilom!

U sredu je ponovo izuzetno bogata ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano 2022. godine.
Naravno, ovoga puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić” gde će reprezentacija Srbije koju je od skoro preuzeo legendarni Dragan Stojković Piksi dočekati Irsku.
Duel između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Koliko može legendarni “Piksi” na klupi “orlova”?

Nažalost, Srbija ni posle dvadeset godina nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, iako su imali praktično sve u svojim rukama, pošto su u finalu baraža dočekali Škotsku na svom terenu, ali su izgubili, i to nakon lošijeg izvođenja penala. Nakon tog susreta je Ljubiša Tumbaković podneo ostavku a na njegovo mesto je seo legendarni Dragan Stojković “Piksi” kome će ovo ujedno biti i debi na klupi “orlova”.
Inače, valja podsetiti da je prethodnih dana ostavku podneo i predsednik FSS-a, Slaviša Kokeza, a kao mogući naslednik se pominje Nemanja Vidić, iako je sve to još uvek nezvanično.
Ako se osvrnemo na učinak “orlova” u nedavno završenoj Ligi nacija, utisak je da je ova selekcija zaista mogla i morala bolje pošto su na kraju zauzeli tek treće mesto na tabeli, ali će ostati zabeleženo da su u poslednjem kolu novoformiranog takmičenja odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina, kada su na svom terenu deklasirali Rusiju sa više nego ubedljivih 5:0.
U spisku koji je novi selektor Srbije nedavno objavio je bilo puno zanimljivih imena, ali po poslednjim informacijama startna postava se neće drastično promeniti u odnosu na prethodne mečeve, uz podatak da bi Dušan Vlahović koji igra sjajno u poslednje vreme mogao da zaigra od prvog minuta.

Irska: Mogu li Irci da izbegnu poraz u Beogradu?

Godinama unazad je selekcija Irske bez nekih značajnijih rezultata, pa je i ovog puta zaista teško očekivati da se mogu ozbiljnije uključiti u borbu za plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti održano sledeće godine, pogotovu što se nalaze u grupi sa još uvek aktuelnim šampionom Evrope Portugalom, ali i reprezentacijom Srbije, koja objektivno važi za izuzetno kvalitetniji tim.
Irci se nisu proslavili u Ligi nacija, pošto su zauzeli pretposlednje mesto u svojoj grupi, i nažalost nisu uspeli da ostvare niti jedan trijumf, a sigurno da poražavajuće zvuči podatak da je ovak selekcija na šest odigranih mečeva postigla samo jedan gol, što i nije neko čudo, ozbirom da Irska važi za reprezentaciju koja se isključivo fokusira na odbrani svog gola.
Inače, selektor ove selekcije Stiven Keni prosto ne može da poveruje da ga je zadesilo ovoliko malera pred gostovanje Srbiji.
Naime, još pre no što je objavio spisak znao je da neće moći da računa na petoricu standardnih reprezentativaca, a sad je otkriveno da će morati bez još četvorice, što je sasvim sigurno veliki hendikep za Irsku, koja ruku na srce i bez svih tih malera ne bi bila favorit na stadionu “Rajko Mitić”.
Inače, poslednji trijumf na gostovanjima ova selekcija je ostvarila pre tačno dve godine, kada su slavili kod slabašnog Gibraltara, a taj duel je završen rezultatom 0:1.

Naš predlog

Kada sagledamo sve, utisak je ipak da reprezentacija Srbije izuzetno kvalitetnija od svog protivnika, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.
Ako uzmemo u obzir na koji način su do sada igrale “Piksijeve” ekipe, treba očekivati jedan ofanzivan pristup “orlova” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet odredila fenomenalnu kvotu 2.30.
Za kraj, mišljenja smo da će domaćin na ovom susretu postići makar dva gola, pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.