Tiket dana (utorak, 30.03.2021)

tiket dana

Danas se igraju utakmice trećeg kola kvalifikacija za predstojeći Mundijal u Kataru. I sreda će biti u znaku reprezentativnog fudbala, a onda nam se vraćaju klupska takmičenja.

Slovačka – Rusija – 2 @ 2.00 u Meridianbet

Domaćin nikako ne može da bude zadovoljan posle prve dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Nisu Slovaci još poraženi, ali nisu zabeležili ni trijumf u okršajima sa Kiprom i Maltom. Na Kipru su igrali bez golova, što se ne može okarakterisati kao kiks, ali izostanak pobede nad Maltežanima u Bratislavi može da bude koban po njihove ambicije. Slovačka se plasirala na EURO, pa je među navijačima lakše primljen taj neuspeh. Poslednju šansu da se uključe u borbu za jedno od dva prva mesta Slovaci imaju protiv Rusije, ali sumnjamo da će uspeti u tome. ”Zbornaja komanda” je maksimalna posle dva kola, pobeda na Malti i, nešto teža, protiv Slovenije na domaćem terenu, izbacila je Ruse u prvi plan kada je osvajanje prvog mesta u pitanju. Naravno, najteža prepreka je tek pred njima, a to su dva meča sa vicešampionima sveta Hrvatima. Na ruku im je išao poraz ”kockastih” u Sloveniji, ali zato oni moraju da čuvaju stoprocentni učinak do tih duela. Neće biti lako Rusima u Slovačkoj, ali kada su Maltežani mogli da vode sa 2:0, zašto oni ne bi odneli sva tri boda? Za dvojku u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.00.

Kipar – Slovenija – x2,0-2 @ 1.88 u Meridianbet

Ostrvljani još nisu uspeli da postignu pogodak u prvih 180 minuta kvalifikacija. Efikasnost je već godinama najveći problem Kiprana, pa će se to produžiti i na ovaj ciklus. Niko nema iluzije da se Kipar može domoći Mundijala, ali bi u dogledno vreme mogli da pokušaju bar da izbore EURO, ako ne kroz kvalifikacije, onda kroz Ligu nacija. Slovenija je imala paklen raspored na startu, prvo su dočekali Hrvatsku, pa gostovali u Rusiji. Da im je neko pre tih mečeva ponudio tri boda, oberučke bi ih prihvatili, ali nakon trijumfa nad Hrvatima sumnjamo da im je prijao poraz u Rusiji. Ekipa selektora Matjaža Keka je čvrst kolektiv, ali ih žreb nije pogledao. Grupa je jedna od najjačih i teško će ”Janezi” među dve najbolje ekipe i bar u baraž. Ipak, sigurno ne odustati pre vremena, a mnogo će zavisiti od gostovanja na Kipru. Verujemo da Slovenija neće izgubiti, a da li će uspeti da pobedi, drugo je pitanje. Naš predlog je dupla šansa na goste, ali i mali broj golova. Za kombinaciju x2,0-2 u kladionici Meridianbet kvota je 1.88.

Turska – Letonija – 1/1,3+ @ 1.74 u Meridianbet

Turci su možda i najprijatnije iznenađenje posle dva kola kvalifikacija za Mundijal. Posle loših izdanja u Ligi nacija, kada su iz B ispali u C diviziju, mnogi su ih stavili u drugi plan ukada je osvajanje prvog mesta u G grupi u pitanju. Kao najveći favorit važili su Holanđani, pa Norvežani, ali su Turci i jedne i druge pobedili u prva dva kola. ”Lale” su u Istanbulu poražene sa 4:2, dok su Norvežani prošli još gore kao domaćini. Istina, tak meč je igran u španskoj Malagi, a Turska je slavila sa ubedljivih 3:0 i sada sa Crnom Gorom zauzima prvo mesto na tabeli sa makimalnih šest bodova. Letonci su bili na pragu osvajanja boda protiv Crnogoraca, ali su ”Sokolovi” imali sjajnog Stevana Jovetića koji je sa dva gola nosio svoj tim do pobede u Rigi. Na gostovanju u Amsterdamu Letonija je prikazala solidnu igru, ali je i tu poražena, ovog puta sa 2:0. Tirska je postigla sedam golova u dva meča sa jakim reprezentacijama, pa verujemo da će efikasno odigrati i meč sa Letoncima, pogotovo jer u slučaju istog broja dve ili više selekcija, na kraju odlučuje gol razlika. Naš predlog je prelaz 1/1 uz bar tri gola na meču. Za kombinaciju 1/1,3+ u kladionici Meridianbet dobija se kvota 1.74.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 6.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.